FOTO: null

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić uručio je danas rješenje o sertifikaciji kvaliteta direktoru Bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini Siniši Maksimoviću.

"Pored toga što je dobro opremljena i što ima kvalitetan kadar, bijeljinska Bolnica završila je i proces sertifikacije, što predstavlja još jedan stepen u poboljšanju uslova rada", rekao je Bogdanić novinarima. 

On je izrazio nadu da će ova bolnica među prvima u Republici Srpskoj provesti i proces akreditacije, uz ocjenu da za to postoje svi uslovi. 

Ministar Bogdanić je istakao da će dostizanje procedura i standarda predviđenih za sertifikaciju i kasnije za akreditaciju ove zdravstvene ustanove, doprinijeti boljoj zaštiti korisnika i zaposlenih u Bolnici. 

Bogdanić je rekao da sertivikacija bijeljinske bolnice veliki dobitak za sve stanovnike Semberije, ali i za cjelokupan zdravstveni sistem Republike Srpske. 

Ministar je podsjetio da su u Srpskoj ranije sertifikovani Univerzitetska bolnica u Foči i Zavod "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, čime je proces sertifikacije završen u polovini ustanova bolničkog sektora. 

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović rekao je da dobijanje rješenja o sertifikaciji znači potvrdu dobrog rada ove zdravstvene ustanove, ali i veliku obavezu za budućnost. 

"Sve propisane procedure i standardi su usvojeni. Dokazali smo da možemo da upravljamo procesom rada, brigom o pacijentima, o sigurnosti pacijenata i zaposlenih, o životnoj sredini i unapređenju rada i kvaliteta u zdravstvenoj ustanovi", istakao je Maksimović. 

On je najavio da nakon sertifikacije slijedi akreditacija bijeljinske Bolnice za koju je potrebno ispuniti još strože standarde. 

"Radićemo sa istom željom, žarom i entuzijazmom da bijeljinska Bolnica postane prva ili među prvima koja će biti akreditovana zdravstvena ustanova Republike Srpske", zaključio je Maksimović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )