FOTO: null

Banjaluka - Napeta triler radnja, niz ubistava u Beogradu u predvečerje uvođenja diktature, balkanski putevi droge, samo su dio radnje serije "Senke Balkana", koju je vješto upakovao režiser, glumac i producent Dragan Bjelogrlić.

Serija će biti snimana, između ostalih lokacija, i u Banjaluci i Trebinju, a značajan dio ovog velikog projekta biće i umjetnici iz Republike Srpske, jer se jedan dio priče odvija i na ovim prostorima.

Rezultat je ovo koproducentskog ugovora koji su juče u Banjaluci potpisali Bjelogrlić, direktor "Kobra filma" i generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske Draško Milinović, uz prisustvo direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića, koji su takođe koproducenti serije.

Prema Bjelogrlićevim riječima, za pisanje scenarija serije, koja će imati 11 epizoda, angažovano je nekoliko pisaca, prije svega, Stevan Koprivica i Dejan Stojiljković.

- Reč je o izuzetno kompleksnom projektu čija se radnja dešava 1928. godine u periodu između ubistva Stjepana Radića, do uvođenja šestojanuarske diktature, odnosno jednom od najintenzivnijih perioda istorije srpskog naroda, ali i ovih prostora uopšte - rekao je Bjelogrlić.

Trilerska priča prati dva beogradska policajca, koji sticajem okolnosti poslije niza misterioznih ubistava bivaju upleteni u jednu aferu koja se odvija na višem nivou, u koju je uključen cijeli region, "a možda i dobar deo tadašnje Evrope".

- Ispričaćemo priču o povezanosti visoke politike, kriminala i običnih ljudskih sudbina, u jednoj policijskoj istrazi koja će od jednog malog slučaja doći do presudnih događaja u tadašnjem vremenu, pa sve do jednog ozbiljnog lanca švercovanja opijuma. Reč je o istorijskom periodu o kojem se jako malo zna, pa je i zbog toga velika dragocenost ovog projekta - otkrio je nekoliko detalja Bjelogrlić i naglasio da mu je drago što će u ovom projektu učestvovati glumci, režiseri, kostimografi i scenografi iz RS jer se, nažalost, ovdje jako malo snima.

Zadovoljstvo postignutim dogovorom i učešćem naših umjetnika u snimanju, a i RTRS-a kao koproducenta, nije krio ni direktor ove medijske kuće Draško Milinović.

- Vjerujem da će ovaj proizvod doživjeti veliki uspjeh. Ono na čemu smo insistirali, a što je gospodin Bjelogrlić u startu učestvovao, je učešće domaćih umjetničkih snaga i u tome vidimo najveću vrijednost, u ovom momentu, ovog projekta - kazao je Milinović.

Direktor RTS-a Dragan Bujošević je naglasio da se nije dvoumio da poslije velikog uspjeha "Montevidea" ponovo podrži projekat koji radi Bjelogrlić, te kroz šalu dodao da je "Bjela sada u velikom problemu da opravda ukazano poverenje, prvenstveno kod gledalaca".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )