FOTO: null

Prva Srpkinja u svetu koja je kao kopilot aviona „mig 25“ na ivici orbite mahala srpskom, američkom i ruskom zastavom sada želi da pređe tu granicu.

Nataša Pavlović je s moskovskog aerodroma 2004. u egzibicionom letu uspela da dostigne visinu od 26.000 metara brzinom od 2.970 kilometara na sat. Našla se na 250 metara od ivice orbite. Time se upisala u istoriju letenja kao prva žena sa ovih prostora koja je ostvarila taj uspeh.

- Mahala sam ruskom zastavom u čast zemlje koja je bila domaćin i pružila mi priliku da letim avionom, američkom zastavom u čast zemlje u kojoj sam odrasla, i srpskom zastavom u čast zemlje u kojoj sam rođena - kaže ova glumica i pilot i dodaje da se sada priprema za let u svemir:

- Letenje u svemir je budućnost. Pripremala sam se za takvu vrstu leta kroz predavanja i simulaciju. Takođe, pokušavam da ostanem zdrava i jaka. Pred let se molim bogu i govorim sebi kako letim na krilima anđela!

Rođena je u selu Popovi kod Bijeljine. Od ranog detinjstva živi u Americi, gde je završila kalifornijski fakultet UCLA. Postala je uspešna glumica, pisac, model, mis, pilot... A kako Amerikancima opisuje Srbiju?

- Kada upale svetlo, spomenem im Nikolu Teslu. Pričam im o Milevi Marić Ajnštajn i, naravno, o Novaku Đokoviću. Spominjem kako je jednom Džordž Kluni izjavio da su u Srbiji najlepše svadbe, kako Džoni Dep voli Srbe i da je Srbija Majklu Daglasu omiljeno mesto za odmor. I, naravno, pričam im o srpskim slavama - kaže Nataša.

Priznaje da joj Srbija nedostaje.

- Nekada sam dolazila jednom godišnje. Međutim, od 2008. nisam posetila Srbiju. Ali ako me Emir Kusturica pozove... - kaže glumica, napomenuvši da svakodnevno usavršava srpski jezik:

- Čitanje ćirilice mi malo teže ide, međutim, svakog dana naučim poneku novu reč kako bih dodatno usavršila svoj srpski.

U Srbiji je snimala seriju „Gorki plodovi“, a u Holivudu ima dosta zapaženih uloga; glumila je u seriji „Las Vegas“, s Tomom Selekom u „Magnumu P.I.“...

- Poseban utisak na mene ostavilo je snimanje filma „Sin Pink Pantera“ sa italijanskim glumcem Robertom Beninjijem. U pauzama sam pila čaj s njim, legendarnim režiserom „Pinka Pantera“ Blejkom Edvardsom i glumicom Džuli Endruz - kaže glumica koja trenutno piše scenario za film „The Wings of W.A.S.P.“.


Izbori za mis

Nataša je 1989. pobedila na izboru za mis Beverli Hilsa, a zatim je 1991. predstavljala Jugoslaviju na izboru za mis univerzuma.

U Las Vegasu je ušla u finale.

- Tokom tih takmičenja stekla sam prijatelje za ceo život - kaže Nataša.


Arnold Švarceneger i Šon Pen su mi prijatelji 

U Americi se Nataša druži sa Arnolodom Švarcenegerom i Šonom Penom.

- Više detalja o mom prijateljstvu sa Arnoldom i Šonom, kao i o mnogim drugim holivudskim zvezdama, milijarderima, moći ćete da pročitate u mojoj knjizi „Among Stars“, koju planiram da objavim u narednih godinu dana - kaže glumica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )