FOTO: null

Udruženje sportskih ribolovaca Riba iz Bijeljine u protekloj godini prodalo je 640 dozvola, a kada se to spoji sa oko 200 izdatih dozvola koje su prodate u udruženju u Janji, onda je ovaj dio Republike Srpske, u 2015 godini bila regija sa najviše legalnih

Ovakav rast je prije svega posljedica vrijednog rada zaposlenih u ovom udruženju, koje pored distribucije dozvole, veliku pažnju poklanja ribolovačkoj čuvarskoj službi, poribljavanju riječnih tokova, kao i afirmaciji mladih i organizovanju sportskih takmičenja.

Protekle godine ribočuvari ovog udruženja oduzeli su veliku količinu mreža koje su zatekli u krivolovu, a izrečene su i novčane kazne i do 1000 KM, što je samo potvrda odgovornosti u radu ribočuvarske službe.

Nakon zimskih mjeseci izvršiće se poribljavanje odredjenih površina na kojima je dozvoljen ribolov sa nekim vrstama riba koje su rijetki na području Semberije.

Kada je riječ o cijenama one su ove sezone ostale na istom nivou kao i prošle godine. Za seniore godišnja dozvola iznosi 78 maraka, za starije od 60 godine cijena je 48 maraka, lica sa invaliditetom plaćaju 38, dok oni najmlađi za godišnju ribolovnu dozvolu moraju izdvojiti 28 KM. Udruženje sportskih ribolovaca gazduje na riječnim slivovima Drine i Save i mnoštva malih vodotoka u Bijeljini, a ukupna dužina svih vodotoka na području grada je 133 kilometra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )