FOTO: null

Semberija je dobila trećeg prvoligaša. Zvijezda 09 dostojno će predstavljati grad Bijeljinu u elitnom prvoligaškom društvu Srpske zajedno sa Podrinjem iz Janje te dojučerašnjim premijerligašem ekipom Mladosti iz Velike Obarske.

Za samo pet sezona od svog osnivanja Zvijezda 09, iz Etno-sela Stanišići, je uspjela da prođe pet nivoa takmičenja i od Šeste opštinske lige Bijeljine dođe do Prve lige Republike Srpske.

- Ovo što smo postigli je istorijski uspjeh i biće zapisan zlatnim slovima. Sve je to rezultat rada nekolicine nas entuzijasta koji su sa Borisom Stanišićem, Branom Stanišićem iz Kanade i ostalim uz velike napore, pružili finansijsku pomoć i velikim odricanjem uspjeli da ožive klub koji je prije ratnih dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije egzistirao u našem rodnom selu Brgule kod Vareša. Klub je i tada bio prepoznatljiv po gostoprimstvu, ali i entuzijazmu mještana tog mjesta, a sada oživljavanjem imena Zvijezda uspjeli smo otrgnuti od zaborava naš rodni kraj Brgule - rekao je predsjednik Zvijezde 09 Miroslav Stanišić.

Ključ uspjeha vezan je za dobru organizaciju na svim nivoima.

- Sve smo postigli, fanatičnom upornošću, korektnim i poštenim odnosom prema svima, klubovima, igračima, sudijama, savezu. Dobro smo se organizovali, osvježavali igrački kadar u svakom narednom rangu takmičenja i imali smo kvalitetne trenere - nastavio je Stanišić.

Sada je planirana kompletna reorganizacija Izvršnog odbora kluba koji će biti osvježen sa desetak bijeljinskih privrednika, prijatelja kluba i ljubitelja fudbala.

- Nadamo se i mnogo većoj pomoći grada i gradske uprave koja bi trebalo da prepozna naš rad i trud i zdravu sportsku sredinu. U klub kao najveće pojačanje nam je stigao Milan Čabrić, tvorac modernog Fudbalskog kluba Vojvodina, i on će lagano postavljati temelje nove Zvijezde 09. Nije nam cilj da plešemo samo jedno ljeto u Prvoj ligi, nego da stvorimo moderan klub koji već sada ima fantastične uslove za rad - dodao je Stanišić.


Biografija

Fudbalski klub Zvijezda 09 osnovan je 2009. godine u Etno-selu Stanišići kod Bijeljine. Osnivači ovog kluba bili su Miroslav Stanišić, Boris Stanišić i Milovan Tojčić. Klub nije odmah uzeo učešće u takmičenju, već je igrao samo prijateljske utakmice. Ovaj sportski kolektiv nasljednik je Fudbalskog kluba Zvijezda iz Brgula, koji se takmičio do 1992. godine kada je izbio rat na ovom prostoru. Jedan od svojih najvećih uspjeha u tom periodu klub je ostvario nastupom u Regionalnoj ligi Sarajevo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )