FOTO: glassrpske

Sekretar Radnika Slobodan Đorđić Cojo nije ni slutio 2. januara 2003. godine, kada je na poziv tadašnjeg direktora Bijeljinaca Živorada Miražića došao u klub, da će na ovoj funkciji ostati punih 18 godina.


Do te 2003. godine bio je sekretar u drugoligašu Proleteru iz Dvorova, a do prelaska u Radnik doživio je mnogo lijepih, ali i ružnih trenutaka.

- Prosto je nemoguće opisati sve za 18 godina provedenih u Radniku, ali vrijedi izdvojiti neke. Osvojili smo dvije titule prvaka Republike Srpske, dva puta smo ušli u Premijer ligu BiH, gdje se i danas nalazimo. Sedam puta osvajali smo trofej namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske i po tome smo najtrofejniji klub - kazao je Đorđić.

Sve je to odlučio da pretočiti među korice, odnosno u knjigu pod nazivom “Od Bijeljine do Evrope”.

- To je knjiga koja je obilježila mojih 18 godina rada u Radniku. Napisana je na 900 stranica i ilustrovana sa više od 1.000 fotografija. U njoj se nalaze sve utakmice Radnika, timovi, protivnici, rezultati i tabele. Knjiga je u završnoj fazi rada i nadam se da će u ovoj godini biti i odštampana - nastavio je Đorđić.

Najljepši trenutak u ovih 18 godina doživio je kada je klub predstavljao na žrijebu u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Velika je stvar kada mali čovjek ode u Nion, središte evropskog fudbala. To je za mene bio trenutak ponosa i velike sreće, baš kao i kada smo osvojili Kup BiH 2016. godine, te dva puta, 2016. i 2019. godine, igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ostaje žal što nismo u drugom navratu uspjeli da eliminišemo Spartak iz Trnave, iako smo u prvoj utakmici slavili sa 2:0 - nastavio je Đorđić.

Kada je u došao u Radnik 2003. godine, zatekao je skromne klupske prostorije i svlačionice. Ponosan je na ono što je urađeno od tada.

- Sada imamo svu potrebnu infrastrukturu i imamo šta da pokažemo kada nam drugi klubovi dođu u goste. U infrastrukturu Gradskog stadiona ulaže se konstantno, a po meni, najveći pomak su izgradnja terena sa vještačkom podlogom i reflektori. Nadam se da ćemo u godini mog punoljetstva u klubu obezbijediti opstanak, što nam je svima primarni cilj u nastavku sezone - dodao je Đorđić.

Porodica najveća podrška

Sekretar Radnika Slobodan Đorđić istakao je da su tokom ovih 18 godina, koliko je u bijeljinskom premijerligašu, najviše razumijevanja za njega imali članovi njegove porodice - supruga Rada, te sinovi Dragan i Rajko, koji su i sami čitav život uz sport.

- Supruga je bila ta koja je sva moja odsustva, ali i odsustva sinova, uspjela da izbalansira. Naime, Dragan je bivši golman Radnika, sada drugoligaša Milića. Sa Bijeljincima je osvojio Kup Republike Srpske 2010. godine i bio je to prvi od sedam trofeja u ovom takmičenju Radnika, a te godine je klub i upao u Premijer ligu. Rajko je dugo godina bio sudija, stigao do prvoligaškog ranga Srpske, a sada ima Školu fudbala “Soker kids” u Bijeljini - rekao je Đorđić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )