FOTO: srpskainfo.com

U Bijeljini je danas završena Evropska sedmica urbane mobilnosti.

Manifestacije je zatvorena pokaznom vježbom simulacija učešća u saobraćaju, koju je Agencija za bezbjednost saobraćaja RS organizovala na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini ali i drugim sadržajima poput proglašenja pobjednika kampanje “Semberija na točkovima”.

Grad Bijeljina je među prvima u Srpskoj uradio Strategiju urbane mobilnosti koju je usvojila Skupština Grada, podsjetio je gradski menadžer Predrag Jović.

– To znači da građanima stvorimo uslove da što kvalitetnije žive odnosno imaju više pješačkih i biciklistickih staza, drvoreda i da se grad što više ozeleni – naglasio je  Jović.

Milija Radović zamjenik direktora Agencije za bezbjednost  saobraćaja RS rekao je da je cilj ovakvih manifestacija zašititi životnu sredinu od zagađenja.  

Učenik šestog razreda OŠ Sveti Sava Uroš Makarun, član školske patrole, istakao je da su ovakvi događaji prilika da on i njegovi vršnjaci  nauče više o saobraćajnim propisima i znakovima i tako postanu bezbjedniji u saobraćaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )