FOTO: null

Nakon brojnih političkih previranja, Skupština grada Bijeljine nastaviće nesmetano sa radom. 46. sjednica Skupštine grada biće održana 01. avgusta, zaključeno je danas na međustranačkom sastanku.

Na sjednici će između ostalih biti razmatrani prijedlozi Odluka o kreditnom zaduženju grada, kao i Odluke o načinu i uslovima prodaje građevinskog zemljišta u “Industrijskoj zoni 2”.

Odlukom Okružnog suda u Bijeljini smjene novoformirane skupštinske većine proglašene su nelegalnim, a načelnici tri odjeljenja i zamjenik gradonačelnika vraćeni su na radna mjesta. Time su, kaže odbornik SDS-a Jovan Gajić, stvoreni uslovi da Srpska demokratska stranka ponovo učestvuje u radu gradskog parlamenta. Dodaje da je ovo stav SDS-a, te naglašava da će se razgovarati sa svim članicama Saveza za promjene da se zajedno vrate u skupštinske klupe.

"Vjerovatno će Klub odbornika SDS-a učestvovati u radu Skupštine jer smo imali stav da dok Sud ne donese odluke i dok sud ne presudi, a insistirali smo na tome da je zaista bilo propusta u radu Skupštine, što je Sud i pokazao. Donesena su rješenja kojima se vraćaju načelnici odjeljenja – posljednja presuda vratila je još dva načelnika na posao. 

To su Slavko Bašić i Slaviša Savić. Takođe, vrlo brzo će doći još dva rješenja po kojima će se, očekujemo, na radna mjesta vratiti Tomica Stojanović i Mile Pejčić. Te presude pokazuju da smo bili u pravu u ranijim govorima, jer Sud svakako radi u skladu sa zakonom. Bilo je propusta i nepravilnosti u radu novoformirane skupštinske većine i mi ćemo svakako da damo jasnu poruku građanima da ćemo da nastavimo sada da radimo, s obzirom na to da smo pokazali da smo bili u pravu.

Učestvovaćemo u radu i kritikovaćemo sve što je činjeno i rađeno na nezakonit način kada su u pitanju skupštinske odluke", rekao je odbornik SDS-a u Skupštini Bijeljine Jovan Gajić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )