FOTO: null

Srpska demokratska stranka upozorava da je Agencija za bankarstvo Republike Srpske najodgovornija što se bankarski sistem u RS nalazi u teškom stanju i što su propale Bobar banka, Balkan investment banka i što propada Banka Srpske.

Banke koje su uvučene u lanac korupcije sa vlastima RS prijete da sruše cjelokupan bankarski sistem.

Događanja oko Pavlović banke mogu dovesti i tu banku u poteškoće zbog povećanog povlačenja depozita, a odgovornost za to snose oni koji su doveli u pitanje kredibilitet banke čineći nezakonite radnje.

Pavlović banka je i dalje najznačajniji partner grada Bijeljine i nema potrebe da građani reaguju impulsivno, jer je njeno poslovanje stabilno i likvidno. Grad Bijeljina sarađuje sa Pavlović bankom kao i do sada i poslovanje se odvija normalnim tokom.

Pozivamo građane Semberije i privredne subjekte da nastave uobičajeno poslovanje sa Pavlović bankom, kao što su to činili i u prethodnom periodu.

Od pravosudnih organa očekujemo da u skladu sa zakonom ispitaju sve relevantne činjenice.

Srpska demokratska stranka poziva sve nivoe vlasti da daju doprinos da se hitno stabilizuje bankarski sistem u RS.  Pozivamo i Vladu RS  da obezbjedi sigurnost depozita i nastavak normalnog poslovanja Pavlović banke, kao i svih ostalih banaka u Republici Srpskoj.

Očekujemo da u okviru svojih nadležnosti svoj doprinos stabilizaciji bankarskog sistema u Republici Srpskoj da i Centralna banka BiH, navodi se na kraju saopštenja SDS-a.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )