FOTO: null

Srpska demokratska stranka /SDS/ poziva građane Semberije i privredne subjekte da nastave uobičajeno poslovanje sa Pavlović bankom, jer je njeno poslovanje stabilno i likvidno.

U ovoj stranci smatraju da događanja u vezi s Pavlović bankom mogu dovesti ovu kompaniju u teškoće zbog povećanog povlačenja depozita, a da odgovornost za to snose oni koji su doveli u pitanje kredibilitet banke čineći nezakonite radnje. 

"Pavlović banka je i dalje najznačajniji partner grada Bijeljina i nema potrebe da građani reaguju impulsivno. Grad Bijeljina sarađuje sa Pavlović bankom kao i do sada i poslovanje se odvija normalnim tokom", saopšteno je iz SDS-a. 

Iz SDS-a ističu da je Agencija za bankarstvo Republike Srpske najodgovornija što se bankarski sistem u Srpskoj nalazi u teškom stanju i što su "propale Bobar banka, Balkan investment banka i što propada Banka Srpske i da banke koje su uvučene u lanac korupcije sa vlastima prijete da sruše cjelokupan bankarski sistem". 

SDS poziva sve nivoe vlasti da daju doprinos hitnom stabilizovanju bankarskog sistema u Srpskoj, a Vladu da obezbijedi sigurnost depozita i nastavak normalnog poslovanja Pavlović banke, kao i ostalih banaka u Srpskoj. 

Doprinos stabilizaciji bankarskog sistema u Republici Srpskoj SDS očekuje i od Centralne banke BiH, a od pravosudnih organa da u skladu sa zakonom ispitaju sve relevantne činjenice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )