FOTO: SDS

Oni koji personifikuju republičku vlast još jednom su polomili zube na Bijeljini, a to znači da SDS ostaje tvrd orah i vodeća snaga kako u Semberiji, tako i u okviru opozicije u Republici Srpskoj, istakao je dr Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS.

„Semberci su još jednom pokazali da im je srce na strani opozicije, da ne trpe silu, ucjene, pritiske, prijetnje i prepoznali su u  Ljubiši Petroviću, njegovo poštenje, iskrenost, energičnost, beskompromisnu odlučnost da se bori protiv kriminala i korupcije. Dakle, sve one kvalitete suprotne vodećim ličnostima skupštinske većine predvođene SNSD-om. Bijeljina je plebiscitarno pokazala opredjeljenje da sačuva i odbrani svog gradonačelnika", naveo je Miličević.
 
On je rekao da je važan faktor i organizacija da se takvo raspoloženje i opredjeljenje u izbornom danu sačuva na biračkim mjestima i glasačkim listićima, da se ne dozvoli izborna krađa i izborne manipulacije kao na opštim izborima prošle godine i mnogim drugim izborima, za šta su nemjerljiv doprinos dali aktivisti Srpske demokratske stranke iz cijele Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ovakav rezultat je dokaz da kada imate kvalitetnog i nekompromitovanog kandidata, koji ima ugled u narodu i kada imate organizaciju sposobnu da zaštiti izborni rezultat, da je SNSD moguće pobijediti. 
 
„Preko hiljadu članova Srpske demokratske stranke je čuvalo izborni rezultat bilo kao članovi biračkih odbora, bilo kao posmatrači. Postoje informacije da su bili spremni odštampani glasački listići i ozbiljan scenario za izbornu krađu, koji je osujećen u startu pojavom velikog broja posmatrača Srpske demokratske stranke uz panične objave bliskih SNSD-u  zadnjih par dana uoči održavanja referenduma“, poruka je v.d. predsjednika SDS. 
 
„Mi upravo provođenjem unutarstranačkih izbora i jačanjem stranačke organizacije SDS od mjesnih odbora naviše, radimo na tome da u cijeloj Republici Srpskoj imamo dovoljno jaku organizaciju da spriječi izborne krađe i manipulacije. Uz sve to insistiraćemo na suštinskim i tehničkim izmjenama izbornog zakona koje će značajno smanjiti mogućnost izbornih prevara“, kazao je Miličević.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )