FOTO: InfoBijeljina

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je danas posjetio imanje voćara Mileta Perića u mjesnoj zajednici Milino Selo, rekao je da je cilj lokalne uprave pokretanje pogona za preradu voća da bi bio obezbijeđen otkup.

Savić je naveo da na području Lopara postoje dvije destilerije koje otkupljuju šljivu od lokalnih proizvođača, te istakao da porodice kao što je porodica Perić zaslužuju podršku lokalne uprave.

"Voćnjaci su lijepo sređeni i ako vremenske prilike i dalje budu povoljne, ovo domaćinstvo će imali dobar prinos voća", rekao je Savić.

Prema Savićevim riječima, u narednom periodu poljoprivrednicima će biti podijeljene sadnice jagoda i šljiva koje je obezbijedila opština.

Mile Perić, koji se voćarstvom bavi 15 petnaest godina, kaže da ove godine očekuje dobar prinos s obzirom na povoljne vremenske prilike.

"Na tri dunuma imam zasijane jagode, od kojih je dio pod plastenikom, zatim imam sto sadnica trešnje i više od 400 sadnica šljive", rekao je novinarima Perić, koji je i predsjednik Udruženja višečlanih porodica "Podmladak".

Savić i Perić su ocijenili dobrom saradnju opštine Lopare i Udruženja "Podmladak", koje okuplja 60 višečlanih porodica sa područja Lopara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )