FOTO: null

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović poručio je da odgovorni moraju podići nivo svijesti, odgovornosti i jedinstveno djelovati protiv terorizma i islamskog fundamentalizma koji je uperen protiv slobodoljubivog svij

Savanović je rekao da je i današnje obilježavanje Dana ulaska srpske vojske u Banjaluku 1918. godine organizovano u duhu saosjećanja sa porodicama dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH koji su poginuli u terorističkom aktu u Sarajevu.

On je izrazio nadu da se terorizam nikada više neće desiti u BiH.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin, u ime vlade Srbije, izrazio je saučešće institucijama i građanima BiH povodom pogibije dvojice vojnika u Sarajevu.

"Užas, koji je Sarajevo i BiH zavio u crno, i celi Balkan podsetio je na užase za koje smo mislili da su zauvek prošli i da se više nikada neće ponoviti, i nešto je što nas sve opominje", rekao je Vulin u Banjaluci.

On je poručio da će Vlada Srbije uvijek biti aktivni borac protiv svake mržnje i vjerskog fanatizma, te da građani BiH i svi koji su za mir u regionu imaju saveznika u Vladi Srbije.

Vehabija Enes Omeragić /34/ u srijedu, 18. novembra, u terorističkom napadu ubio je pripadnike Oružanih snaga BiH Armina /Murisa/ Salkića i Nedeljka /Dušana/ Radića.

Prilikom napada Omeragić je uzvikivao "Alahu ekber". Vehabija je poslije napada izvršio samoubistvo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )