FOTO: srpskainfo.com

U Bratuncu će danas biti obilježena godišnjica stradanja oko 3.500 Srba u Podrinju u proteklom ratu, a pomenu će prisustvovati i predsjednik RS Milorad Dodik i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, potvrđeno je u Vladi RS.

Savanović je rekao da će prisustvovati i događajima koji su posvećeni stradanju Srba u Srebrenici. Na pitanje da li će prisustvovati i komemoraciji bošnjačkim žrtvama 11. jula u Potočarima, Savanović je za Srpskainfo rekao da ga “u Potočare niko nije zvao”.

-Da sam takav poziv dobio, ja bih ga, kao čovjek koji iskreno poštuje sve žrtve, vrlo ozbiljno shvatio – rekao je Savanović, dodajući da to govori u svoje lično ime, a ne kao predstavnik Vlade RS.

Savanović je dodao da za “predstavnike međunarodne zajednice nisu sve žrtve proteklog rata jednake”.

-Oni su pokazali da su bestijalni idioti koji ne priznaju srpske žrtve – rekao je Savanović, ne preciziravši na koje se svjetske lidere odnosi ova kvalifikacija.

Rekao je da svjetski moćnici nastavljaju projekat uništavanja srpskog naroda zapadno od Drine, koji traje još od Austrougarske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )