FOTO: InfoBijeljina

Šatorski karantin prema graničnom prelazu Rača u Bijeljini danas je počeo da radi i tu će biti smještena sva lica koja uđu na prelazima Rača i Pavlovića most, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

"Sve je definisano, putnici koji uđu na graničnim prelazima Rača i Pavlovića most smještaju se u šatorski karantin na Rači, uzima im se uzorak i tu čekaju rezultate", rekao je Mićić novinarima nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da se, u zavisnosti od rezulatat testiranja na virus korona, oni koji su pozitivni smještaju u karantin u Domu učenika, a negativni na 14 dana u karantin u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Mićić je rekao da je karantin u fiskulturnoj sali spreman, da za sada ima 30 kreveta, a još 30 će biti obezbijeđeno.

Epidemiološka situacija u Semberiji danas je ocijenjena kao još stabilna, četiri lica pozitivna su na virus korona, šest uzoraka se čeka, bolnički karantin je prazan, u kućnom karantinu su 62 osobe, a 1.225 je pod nadzorom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )