FOTO: null

Sastanak gradonačelnika Bijeljine i potpredsjednika SDS-a Miće Mićića sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji je održan sinoć u Laktašima, zaoštrio je odnose u vrhu SDS-a.

Iako Mićić ne vidi ništa sporno u sastanku, na kojem je, kako kaže, razgovarano o projektima koji u Bijeljini ne mogu biti realizovani bez podrške republičkih institucija, njegov stranački lider Mirko Šarović poručuje da samo on može razgovarati sa Dodikom. Sastankom nisu zadovoljni ni u bijeljinskom PDP-u.

Za istim stolom, iza zatvorenih vrata, Mićo Mićić, Radovan Višković i Milorad Dodik. Iako je razgovarno i o politici, glavna tema sastanka, čiji povod su, prema Mićićevim riječima, bili problemi u vezi sa kreditom bijeljinskog vodovoda i kanalizacije, bili su lokalni infrastrukturni projekti. Prije svega, kaže Mićić, auto-put, gasifikacija i drinski nasip.

- Ne vidim šta je problem što smo se sastali. Valjda je i Bijeljina u okviru Srpske i Višković i naš predsjednik. Pričali smo prije svega o auto-putu i veoma je dobra informacija da će njegova izgradnja ići u kontinuitetu i da će po završetku mosta i dionice do Rače auto-put nastaviti do Bijeljine, uz obećanje da će ga finansirati Vlada Srbije - rekao je Mićić.

Da je ovo bio fokus sastanka, saopštili su i iz SNSD-a, odmah po njegovom završetku. Podsjećaju da je planirano da se u okviru trase auto-puta od Rače prema Bijeljini, i dalje prema Banjaluci postave cijevi za krak gasovoda Turski tok. Naglašavaju i da je bilo riječi o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za tu trasu.

- S obzirom na to, da je riječ o velikim infrastrukturnim projektima koji će biti od velikog značaja sa Bijeljinu i Semberiju, ali i cijelu Republiku Srpsku potrebno je da se češće održavaju sastanci ovakvog tipa. Takođe, na sastanku je bilo riječi i o potrebi da se ubrzaju aktivnosti na izgradnji drinskog nasipa - navedeno je u saopštenju SNSD-a.

Lider SDS-a Mirko Šarović, otvoreno negoduje zbog održanog sastanka. U pisanoj izjavi navodi da SDS ima jasnu politiku - sa liderima drugih stranaka može da razgovara samo predsjednik ove stranke, dodajući da sa SNSD-om nema nikakvog kompromisa.

- Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od Mićića, ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima sa liderom neke druge stranke, u ovom slučaju sa Dodikom, može da pregovara samo predsjednik SDS-a. U slučaju da se bilo ko ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči sa odgovornošću i pravilima stranke - istakao je Šarović.

Šarović je potpuno u pravu kada kaže da sa predsjednikom SNSD-a može razgovarati samo predsjednik stranke, odgovara Mićić. Dodaje da je, kao gradonačelnik bio na sastanku, na kojem, ponavlja nije bilo riječi o visokoj politici. Odgovore o ovome, od najvećeg koalicionog partnera traži i bijeljinski PDP. Za njih je zabrinjavajuće to što niko nije znao za sastanak, koji je kako navode, izazvao zabunu u javnosti.

- Ono što je zabrinjavajuće – ko danas priča o ozbiljnim problemima u terminu od 18 časova, u restoranima, što je simptomatično, a postoje indicije da se govorilo o određenim političkim dešavanjima u Bijeljini. Postoje indicije da se ti sastanci odvijaju u kontinuitetu - rekao je Slaviša Marković potpredsjednik PDP i predsjednik GO PDP Bijeljina.

Od odgovora SDS-a, zavisiće reagovanje PDP-a. Marković upozorava - ako se ispostavi da je SDS pregovarala o novoj skupštinskoj većini, trgovala sa pozicijama PDP-a ili sa SNSD-om dogovarala zajednički nastup na lokalnim izborima, PDP će uskratiti povjerenje SDS-u. Dođe li do dogovora SDS-a i SNSD-a, PDP će dati svog kandidata za gradonačelnika, ističe Marković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )