FOTO: InfoBijeljina

Saša Vidović (37) iz Bijeljine osuđen je na 19, a Aleksandar Bulatović (32) iz Istočne Ilidže na 18 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića (32), koji je izrešetan 16. oktobra 2016. godine u Istočnom Novom Sarajevu.

Izricanje presude pratile su velike mjere osiguranja u i oko suda, budući da je u ponedjeljak u Novom Sadu ubijen Željko Bulatović, otac optuženog Aleksandra.

Nepoznati ubica u njega je ispalio dva hica iz pištolja. Motiv surove likvidacije zasad nije poznat, a u medijima u Srbiji se špekuliralo da je ubijen iz osvete ili kao opomena njegovom sinu.

Optužnicom Vidović i Bulatović se terete da su 16. oktobra 2016. godine ubili Lazarevića dok se Golfom 7 vozio kroz Beogradsku ulicu. Presreli su ga terencem BMW X5, ukradenim u Mostaru, i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške.

Pogođen je s pet metaka, a koban je bio hitac u koljeno. Pješke su nastavili da bježe, ali su ih primijetili građani koji su to dojavili policiji i obojica su uhapšena na osnovu opisa.

Suđenje u ovom slučaju je ponovljeno budući da je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudu kojom je Vidović osuđen na 20, a Bulatović na 19 godina zatvora i predmet vratio Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )