FOTO: null

BANJALUKA/BIJELJINA – Službenicima Agencije za osiguranje Republike Srpske osiguravajuća kuća “SAS SuperP” ponudila je nelegalan popust u osiguranju od autoodgovornosti pa je bijeljinska filijala kažnjena zabranom zaključivanja ovakvih ugovora u narednih

Informaciju je za našu redakciju potvrdio i direktor Agencije Slaven Dujaković, navodeći da je ovo društvo prekršilo propise o tarifama i smjernicama.

“U tom društvu službenicima Agencije, prilikom kontrole, ponuđeni su ti nelegalni popusti i to je bio razlog zabrane zaključivanja ugovora. Gdje god uočimo nepravilnosti, postupićemo isto. Svakodnevno kontrolišemo osiguravajuće kuće i one nikada ne znaju u kojem smo gradu. Ukoliko ih ponovo ‘uhvatimo’ da rad isto, biće im izrečene novčane kazne, ali I zabranjeno zaključivanje ugovora”, kazao je Dujaković.

U “SAS SuperP” danas nisu bili raspoloženi za razgovor, a za razgovor s novinarima zadužen je isključivo direktor “koji je na putu”.

“Možda se i mi oglasimo nekim saopštenjem”, kratko su poručili.

Kao i u prethodna dva slučaja, kada je zaključivanje ugovora po istom osnovu zabranjeno “Sarajevo osiguranju” i “Adriatic osiguranju”, iz Agenciju upozoravaju građane da polise osiguranja, koje budu zaključene sa ovim društvom u narednih mjesec dana, neće biti validan dokaz o osiguravajućem pokriću.

Popusti prilikom zaključivanja polise osiguranja od autoodgovornosti decenijama su jedan od najvećih problema na tržištu, a osiguravajuće kuće su ih davale uprkos desetinama sastanaka na kojima su obećavali da to neće činiti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )