FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ima punu podršku stranke za kandidata SDS za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima, ali da će o mogućim koalicijama sa drugim partijama tek biti riječi na sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora.

Šarović je rekao da će o eventualnim koalicijama pred predstojeće lokalne izbore odlučivati vrh stranke, a sa lokalnog nivoa mogu da dolaze prijedlozi koje će Glavni odbor i Predsjedništvo SDS usvojiti ili ne.

– Ovo je stvar o kojoj treba da se razgovara u okviru institucija stranke – izjavio je Šarović novinarima pred početak Sabora Aktiva žena SDS koji se održava u Bijeljini.

On je rekao da je sa članstvom Gradskog odbora SDS Bijeljina razgovarao i uputio ih na koji način stvari dalje treba da se odvijaju.

– Nismo ovdje da bismo vodili neku istragu o eventualno nekom detalju. Te stvari koje su se desile prije desetak dana nisu možda urađene na način kako je trebalo, a trebalo je drugačije – rekao je Šarović aludirajući na nedavni sastanak Mićića i predsjednika SNSD Milorada Dodika.

On je dodao da sa SNSD nema nikakvog kompromisa, da to treba da zna svaki član SDS i da nijedan fukcioner niti član stranke ne može da razgovara sa Dodikom, osim rukovodstva SDS i njega lično.

Šarović je demantovao da je Mićiću “dao odvezane ruke” da radi šta hoće, jer u tom slučaju, kako je rekao, predsjednik stranke i njegova funkcija ne bi ni bili potrebni.

Šarović je rekao da osuđuje svakog, pa i Mićića, ako je mimo znanja vrha stranke razgovarao sa Dodikom.

– Mićić je rekao da nije razgovarao sa Dodikom o politici, a o koalicijama će se isključivo razgovarati unutar institucija SDS, pa i sa ovim ljudima iz Bijeljine, gdje je jedan od naših najboljih odbora. Oni će reći sa kim bi željeli da razgovaraju jer je to njihovo legitimno pravo – rekao je Šarović.

Sabor Aktiva žena SDS održava se u Centru za kulturu Bijeljina, a sjednici prisustvuje uže rukovodstvo stranke, na čelu sa Šarovićem i potpredsjednikom SDS Radom Savićem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )