FOTO: null

Izbori za prvog čovjeka SDS-a održaće se za dva dana u Banjaluci. Kako vrijeme odmiče dva kandidata Mladen Bosić i Mićo Mićić sve više prikupljaju podršku koja je prema mnogim analizama za sada na starni Mladena Bosića kao jedinog stranačkog lidera koji j

Bosić je u izbornu trku ušao kao apsolutni favorit, ali kako je vrijeme odmicalo Mićić je dobijao podršku, pa se na izbornoj skupštini stranke zakazane za 10. maj u Banjaluci očekuje konačan rasplet.

“Zbog drugih obaveza nisam previše uključen u izbore u stranci, ali sam uvjeren u Bosićevu pobjedu. Uz puno uvažavanje Mićića, za predsjednika će biti izabran Bosić. Vjerujem da to zna i članstvo” rekao je potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Isti stav dijeli i član Glavnog odbora SDS-a Milovan Cicko Bjelica sa Sokoca:

“Bosić će ubjedljivo pobijediti. Mićić ima podršku u regionu Birač i Bijeljini, mada se za Bijeljinu može reći da je podrška pola-pola. Izbor Bosića za novog predsjednika je završena stvar. Od 73 delegata iz Banjaluke njih 57 je za Bosića. Kompletna Krajina je za njega. Kada je riječ o bijeljinskom regionu Bosiću će podršku dati Ugljevik, Žabar, Šamac i Brčko” uvjeren je Bjelica.

Iako se očekivalo da će Bosić dobiti veliku podršku u banjalučkom odboru stranke, na čijem je čelu njegova desna ruka Ognjen Tadić, situacija se djelimično promijenila u korist Mićića za kojeg lobira Nenad Stevandić. Bosić je uzvratio udarac Mićiću u njegovoj bazi u Bijeljini gdje je uspio da obezbijedi značajnu podršku, ali je i dalje u zaostatku. Situacija je najjasnija na istoku gdje dominira Bosić, te u regionu Birač koji je jednoglasno stao uz Mićića. Bosić je u prednosti i u Hercegovini, a za sada se jedino nisu opredijelili čelnici SDS-a iz dobojskog regiona.

Novog lidera SDS-a izabraće 450 delegata na izbornoj skupštini u Banjaluci. Na samoj sjednici biće odlučeno da li će SDS i dalje imati zamjenika predsjednika. Novim statutom stranke, koji je nedavno predložilo Predsjedništvo SDS-a, predviđeno je ukidanje te funkcije. Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Aleksandar Petković kaže da Bosić ima njihovu podršku i da je ona većinska.

Gradski odbor u Banjaluci je u većini dao podršku Bosiću - rekao je Petković.

Upućeni u situaciju kažu da je Mićić kasno započeo sa kandidaturom i da je to, pored njegovog bliskog odnosa sa Dodikom, još jedan negativan korak ka pobjedi, pogotovo što mu na tom putu značajnu podršku daju i mediji bliski Miloradu Dodiku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )