FOTO: null

Pojedini novi ministri u Savjetu ministara BiH odlučili su da sa novom funkcijom nabave i nove i službene automobile.

Posljednji među njima je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, čije je ministarstvo raspisalo oglas za nabavku. Da će automobil biti veoma luksuzan, pokazuje planirani iznos od 128.000 maraka.

Prije njega u obnavljanje voznog parka krenuo je njegov stranački kolega iz SDS-a i ministar bezbjednosti Dragan Mektić. Ministarstvo bezbjednosti je raspisalo oglas za nabavku vozila za Mektića, za koje je namijenjeno 100.000 maraka, dok je za novo vozilo za zamjenika ministra Miju Krešića planiran duplo manji iznos. U Ministarstvu bezbjednosti odluka je obrazložena time što su postojeća vozila dotrajala i ne zadovoljavaju minimalne bezbjednosne uslove.

Istim putem krenula je i Služba za zajedničke poslove BiH, gdje bi trebalo da stigne vozilo vrijedno 50.000 KM.

Pravilnikom o uslovima nabavke i načinu korišćenja službenih vozila u institucijama BiH, koji je donesen lani s ciljem ušteda, predviđeno je da ministri u Savjetu ministara BiH mogu da koriste službena vozila srednje klase, čija nabavna cijena ne smije prelaziti 100.000 KM, a zamjenici automobile vrijedne do 50.000 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )