FOTO: null

Mirko Šarović ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara rekao je danas na pres konferenciji u Sarajevu da ce 9. septembra biti odlučeno da li će Bosna i Hercegovina moći izvoziti mlijeko u zemlje EU ili će

Šarović je rekao da vjeruje da će odgovor biti pozitivan jer je Hrvatska zakasnila sa žalbom.

„Oni su deset dana prije početka izvoza u EU trebali uloziti žalbu a oni su to uradili neposredno pred početak izvoza i time prekršili pravlnike EU“,rekao je Šarović

Dodao je da je Vijeće ministara na današnjoj sjednici razgovaralo o mjerama koje bi Bosna i Hercegovina mogla poduzeti ako kojim slučajem Evropska komisija uvaži žalbu Hrvatske i nedozvoli izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje članice ali nije htio govoriti koje bi to mjere bile .„Ako do toga dodje biće te obavješteni, koje su mjere u pitanju „, rekao je Šarović.

Šarović je pozvao gradjane BiH da kupuju domaće mlijeko i mlijecne proizvode kako se BiH u ovom periodu ne bi suočila sa viškom proizvoda koji bi propali i dodao da je to najbolji način jer blokade bilo koje vrate nisu rješenje.

Upitan kako ce BiH rijesiti problem neusvajanja eletroenergetske strategije Šarović je rekao da Bosna i Hercegovina dobro kasni i da u novembru očekuje posljedice zbog toga.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )