FOTO: null

Povodom 20 godina od egzodusa 120.000 Srba sa područja Sarajeva u Bijeljini će u subotu, 12. marta, biti održana cjelodnevna manifestacija pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Manifestacija u znak sjećanja na masovan odlazak sarajevskih Srba iz dijelova ovog grada, koji su poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma pripojeni Federaciji BiH, počeće u 9.30 Svetom arhijerejskom liturgijom u Manastiru Svete Petke u bijeljinskom naselju Pet jezera. U 12 časova zakazano je polaganje cvijeća i vijenaca na spomenik palim srpskim borcima u blizini Manastira Svete Petke, dok je za 14 časova zakazan početak akademije posvećene egzodusu Srba iz Sarajeva, koja će biti održana u sali Centra za kulturu "Semberija".

Iz Udruženja građana "Prijatelji Ilijaša", koje je glavni organizator ove manifestacije, za Press kažu da je predviđeno da sutrašnjem događaju prisustvuju brojne visoke zvanice iz Republike Srpske i Srbije.

- Svetu arhijerejsku liturgiju u Manastiru Svete Petke trebalo bi da služi 11 vladika Srpske pravoslavne crkve, a dolazak u Bijeljinu potvrdio je i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije. Akademiji u bijeljinskom Centru za kulturu prisustvovaće pokrovitelj ove manifestacije, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a svoje prisustvo potvrdilo je i šest ministara u Vladi RS. Među gostima će biti i brojni ugledni akademici, kao i poznati sarajevski Srbi koji danas žive u rasijanju - poručuju iz ovog udruženja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )