FOTO: null

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili su za četvrtak, 9. jul, mirne proteste ispred zgrade kantonalne Vlade, zbog, kako su naveli, nepotpisivanja novog granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje ovog kantona

Protesti će biti održani od 12.00 do 13.00 časova, a zbog epidemije virusa korona biće ukupno 300 učesnika, najavljeno je iz Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo.

U prošloj godini zdravstveni radnici su štrajkovali tri mjeseca jer nije bilo pomaka u pregovorima sa Vladom Kantona Sarajevo, koja nije uvažavala njihove zahtjeve.

Oni su na početku tražili potpisivanje granskog kolektivnog ugovora sa većim koeficijentima i povećanje cijene satnice, a iz Vlade Kantona Srajevo tada su poručili da nemaju 31.000.000 KM za ove zahtjeve.

Vremenom je Sindikat smanjio svoje zahtjeve za 75 odsto, a na kraju su odustali od gotovo svih zahtjeva, osim od usklađivanja koeficijenata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )