FOTO: null

Predstavnici vjerskih zajednica u Bijeljini ocijenili su danas da se njihova međusobno dobra saradnja prenosi kao dobar primjer i na vjernike.

Na tradicionalnom prazničnom prijemu u Gradskoj upravi, arhijerejski namjesnik bijeljinski LJubo Bodanović je kao predstavnik Srpske pravoslavne crkve ocijenio da više ne treba koristiti termin "vjerska tolerancija", jer je vrijeme za ljudsku ljubav, život i napredak u miru. 

Glavni imam Islamske vjerske zajednice u Bijeljini Samir Camić rekao je na prijemu da su velike nevolje, poput poplave ove godine, pokazale dobru saradnju i dobar primjer uloge vjerskih zajednica i da se u katastrofi vidjelo da ljudi žive zajedno i pomažu jedni drugima. 

Predstavnik Katoličke crkve, župnik bijeljinski Marko Zubak, koji je na ovoj poziciji od avgusta, rekao je novinarima da je u Bijeljini naišao na srdačan prijem kod kolega iz drugih vjerskih zajednica, kod gradskih čelnika i svojih vjernika, kojih u gradu ima stotinjak. 

U ime Evangelističke crkve, oko koje se okuplja stotinjak Slovaka u Bijeljini, Milan Grnjo poželio je da dobra saradnja vjerskih zajednica na ovom području bude nastavljena i da posluži kao primjer svim vjernicima i svim ljudima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )