FOTO: InfoBijeljina

Ove zime održavanje ulica i saobraćajnica u gradu i naselju Janja obavljaće preduzeće „Bijeljina-put“, lokalnih i nekategorisanih puteva „Dis kompani“, a čišćenje i uklanjanje snijega sa trgova i javnih površina biće obaveza radnika bijeljinskog Komunalca. Za ovaj posao Grad Bijeljina će iz ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 215.000 KM.

Nemanja Mitrić iz Odsjeka za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu Grada Bijeljina podsjeća da je Programom rada zimske službe jasno  definisano šta je čiji posao u okolnostima kao što su obilne snježne padavine, poledica i ledena kiša.  
 
„Ugovorima je precizirano  da će 90.000 maraka biti izdvojeno za održavanje ulica u Gradu Bijeljina i Janji, 105.000 KM za održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva i oko 20.000 KM za održavanje trgova i drugih saobraćajnih površina u gradu“, kaže za InfoBijeljina Mitrić.

 
On dodaje da će, zavisno od količine padavina i angažovanosti izvođača, sredstva za zimsko održavanje puteva u budžetu, ako bude potrebno biti povećana jer saobraćajnice i gradske ulice moraju biti prohodne.
 
Preduzeće „Bijeljina-put“ održava stotinak kilometara putne mreže. Na tri punkta, u Bijeljini, Loparama i Brčkom, dežuraju 24 časa. Sezonu dočekuju spremno, ističe za InfoBijeljina direktor ovog preduzeća Nemanja Đaković.

 
„Nabavili smo oko 2.000 tona industrijske soli, više od 7.000 tona abrazivnog materijala. Imamo na raspolaganju 28 teretnih jedinica, vozila sa plugovima, gredere i druge radne mašine. Raspolažemo i sa dovoljno ljudstva, tako da građani mogu da računaju da će putevi koji su u našoj nadležnosti biti prohodni“, kaže Đaković za naš portal.
 
Nadležni obećavaju građanima da održavanje ulica u zimskom periodu neće biti dovedeno u pitanje, ali građani strahuju da će i ove godine snijeg i poledica iznenaditi putare.   

„Prethodnih zima bilo je bilo dosta leda na trotoarima te su pješaci imali dosta problema. I stanje na putevima je bilo katastrofalno. Samo znaju  bacati one kamenčiće koji nam još polupaju šoferšajbnu. Stvarno bi morali više da se angažuju, a svaki prvi snijeg ne bi trebalo da ih iznenadi“, kaže Gavro Stjepanović. 
 
Dejan Jekić, međutim, zadovoljan je radom Zimske službe. 

 
„Čiste koliko mogu. Rade noću. Možda bi trebalo malo više da rade na zimskom održavanju seoskih puteva, ali generalno, većina puteva u Semberiji je tokom cijele zime prohodna“, kaže ovaj Bijeljinac. 
 
U gradskom budžetu obezbijeđena su sredstva za zimsko održavanje saobraćajnica, a da li će putevi, ulice i trotari biti prohodni, saznaćemo sa prvim snježnim padavinama.  

BONUS VIDEO:


 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )