FOTO: null

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sankcionisalo je 326 vozača traktora i radnih mašina zbog prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja tokom akcije "Vozači traktora i radnih mašina, bezbjedno učestvujte u saobraćaju".

Vozači traktora i radnih mašina sankcionisani su zbog učešća u saobraćaju sa neregistrovanim vozilom u 117 slučajeva, a isto toliko vozača sankcionisano je zbog nekorišćenja žutog rotacionog svjetla u skladu sa zakonom, saopšteno je iz MUP-a. 

U 37 slučajeva sankcionisani su vozači koji su upravljali traktorom i radnom mašinom prije sticanja prava na upravljanje vozilima, dok je u 46 slučajeva sankcija izrečena zbog neispunjavanja propisanih uslova u pogledu dimenzija, ukupne mase, osovinskog opterećenja, zaštite čovjekove okoline, neposjedovanja propisanih uređaja i opreme. 

U MUP-u apeluju na građane da ne upravljaju traktorima i radnim mašinama prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, kao i neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilima i tako zaštite svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )