FOTO: InfoBijeljina.com

U opštini Lopare danas se vrši sanacija klizišta na regionalnom putu R 456 na lokalitetu Mačkovac-Piperi za šta je izdvojeno 401.000 KM sredstava iz budžeta JP „Putevi Republike Srpske“ i Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Postavlja se prvi sloj asfalta na 9 lokacija klizišta, od kojeg je prvo klizište ukupno 130 metara, drugo i treće ukupno 50 metara a preostalih šest u dužini od 290 metara.

Jedan od inicijatora projekta Srećko Ilić iz Lopara, izrazio je zadovoljstvo jer se sanira ova veoma bitna dionica puta kroz ovu majevičku opštinu.

"Sanacijom ovog putnog pravca stanovnici će imati bolju putnu komunikaciju i povezanost sa centrom opštine, a to će doprinjeti i poboljšanju kvaliteta života stanovnika ovog dijela loparske opštine", rekao je Ilić novinarima.

On je dodao da su klizišta nastala u 2014. godini kada je ukupna šteta u opšini Lopare iznosila preko 21 milion KM.

Direktor „Bijeljina puta“ Nemanja Đaković, koji je izvođač radova, istakao je dobru saradnju sa JP „Putevi Republike Srpske“ kao i Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske.

"Posao radimo u skladu sa ugovornim obavezama, u roku i u predviđeno vrijeme", rekao je Đaković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )