FOTO: Srpska Info

Samohranoj majci Anici Perić sa dvoje maloljetne djece koji žive u tuđoj kući i od svega 35 KM mjesečno, opština Pelagićevo dodijeliće plac za izgradnju kuće. Na ovaj način opština se uključila u humanitarnu akciju pomoći ovoj porodici koja je pokrenuta prije petnaestak dana.

– Opština Pelagićevo je spremna da u Novom naselju ovoj porodici dodijeli plac od 2.170 kvadratnih metara. Riješićemo imovinsko-pravne odnose i ova porodica dobiće parcelu u vlasništvo – izjavio je danas Simo Stakić, načelnik ove opštine. Dodao je da će osim placa i građevinske dozvole opština obezbijediti i priključke za vodu i struju.

– Centar za socijalni rad obezbijediće da ova porodica dobije stalnu mjesečnu nadoknadu u skladu sa zakonom – rekao je Stakić ističući da će nastojati pomoći i na sve drug načine.

Slobodan Petrović, odbornik opštine Pelagićevo kaže da se javljaju privrednici ove opštine, Šamca i Brčkog u namjeri da pomognu izgradnju kuće za Anicu i njenu djecu.

– Novac polako pristiže na žiro-račun za pomoć i nadam se da ćemo za mjesec do mjesec i po dana moći početi izgradnju kuće- rekao je Petrović.
Dodao je da će trebati dosta novca, ali da vjeruje da će uz pomoć dobrih ljudi voljnih da pomognu ovoj porodici uspjeti da obezbijede dom. Anica Perić koja je prije par godina, nakon smrti muža ostala sama da brine o djeci kaže da je presrećna zbog pomoći koju će dobiti.

– Zahvalna sam i presrećna što ćemo moja djeca i ja dobiti krov nad glavom. Svim ljudima dobre volje koji su pomogli puno se zahvaljujem – rekla je Anica.

Njen sin Zoran Novaković ima sedam godina i krenuo je u prvi razred.

– Presrećan sam što idem u školu, dobio sam boje, pernicu za školu, tašnu, knjige – kaže Zoran. Njegova sestra Slobodanka ima samo četiri godine i voljela bi da ima kuću, ali oboje kažu da bi od svega više voljeli da imaju tatu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )