FOTO: null

Posle horora u Banjaluci inspektori pokušavaju da riješe enigmu. Prema rezultatima istrage, Ž. S. je izvršio samoubistvo. U prvi mah izgledalo da je riječ o ritualnom ubistvu, ali dokazi govore suprotno

Inspektori za krvne delikte PU Banjaluka i Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci danima pokušavaju da riješe enigmu oko smrti Ž. S. (35) iz Slavićke koji je, prema preliminarnim rezultatima istrage, izvršio samoubistvo tako što je sam sebe zaklao nožem!

Ovaj jezivi slučaj policiji je prijavljen u četvrtak 22. februara nakon što je u večernjim časovima u porodičnoj kući u Slavićki kod Banjaluke u lokvi krvi pronađeno tijelo Ž. S. sa jezivim tragovima klanja po vratu.

Pored tijela je zatečen okrvavljeni nož, a iako je u prvi mah djelovalo kao da se radi o gotovo ritualnom ubistvu, svi dokazi su govorili suprotno. Nakon uviđaja, kome je pored policijskih inspektora i forenzičara prisustvovao i tužilac Branko Bjelajac, te specijalista sudske medicine utvrđeno je da se radi o samoubistvu i da je Ž. S. sam sebe zaklao nožem.

- Prizor na licu mjesta je bio jeziv... Glava je gotovo bila odrubljena s tijela i to sa dva reza nožem. Jedan rez se nalazio na prednjoj, a drugi - dublji na zadnjoj strani vrata. Takve scene se ne viđaju ni u filmovima i nikada nešto slično na uviđajima nismo zatekli - kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je smrt nastupila između 21 i 23 sata, ali u samoj prostoriji, kući i oko nje nisu pronađeni dokazi i tragovi koji bi ukazivali na eventualno krivično djelo.

U PRAKSI BILO TAKVIH SLUČAJEVA

Iako djeluje da je tako nešto nemoguće, ispostavilo se da je u sudskoj praksi sličnih slučajeva bilo i ranije. Mahom su ih, kako pojašnjava sagovornik "Novosti", počinili psihički bolesnici u stanju akutne psihoze, praćene određenim paranojama.

- Radilo se o samcu koji se nije liječio. Iznad njegovog kreveta zatečena je ikona na kojoj je prikaz odrubljivanja glave Svetog Jovana i vjerujemo da je upravo iz te slike i došla inspiracija za tako stravičan suicid - pojasnio je sagovornik iz istrage.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )