FOTO: InfoBijeljina.com

Zamjenik gradonačelnika Salcburga Bernhard Auinger uručio je danas načelniku opštine Lopare Radi Saviću vozilo za odvoz otpada koje je donacija ovog austrijskog grada opštini u Republici Srpskoj.

Uspostavljanju saradnje Salcburga i Lopara posredovao je Majevičanin koji živi i radi u Austriji Zlatko Stojanović, koji je izrazio zadovoljstvo što i na ovaj način može da bude od koristi svom zavičaju. 

"U narednom periodu želimo unapređenje saradnje u cilju podsticanja privrede u Loparama", rekao je Stojanović. 

Tokom boravka u Austriji, Savić i predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić razgovarali su sa zamjenikom gradonačelnika Salcburga Auingerom o nastavku saradnje koja traje od 2004. godine.

Savić je rekao da je na prijemu u Gradskoj upravi zahvalio čelnicima Salcburga za pruženu pomoć i poklonio domaćinima sliku koja je nastala na ovogodišnjem Likovnom saboru "Majevica". 

On kaže da su domaćini zadovoljni dosadašnjom saradnjom i da su, u cilju unapređenja te saradnje, najavili dolazak delegacija austrijskih gradova Salcburga, Halajn i Matighofen u Lopare.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )