FOTO: null

Regionalni sajam vjenčanja "Wedding Weekend Bijeljina 2017" biće održan 8. i 9. aprila u Etno-selu “Stanišići” u svečanom salonu “Moskva”.

“Wedding weekend Bijeljina 2017" ekskluzivni je izložbeni sajam, nastao iz želje da budućim mladencima omogući najbolju pripremu za predstojeću sezonu vjenčanja, kao i da na jednom mjestu ponudi bogat sadržaj autentičnih i kvalitetnih izlagača koji će pružiti prave savjete, predstaviti svoje proizvode i sve usluge neophodne za organizaciju savršenog vjenčanja”, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare PR Sanja Trifković.

“Jedan od problema sa kojim se susreću sve lokalne zajednice i kompletna Republika Srpska jeste problem zasnivanja i održavanja porodice. Kao posledica toga je, svakako i ogroman pad nataliteta i tendencija sve manjeg broja stanovništva Republike Srpske. Mi smo riješili da na svoj način doprinesemo markiranju ovog problema i podstaknemo mlade da zasnuju porodicu, da se vjenčaju".

U okviru aktivnosti na ovom sajmu, planiramo i organizovanje okruglog stola o temi "Značaj i uloga porodice u savremenom društvu" o kojoj će razgovarati eminentni stručnjaci iz oblasti nauke, obrazovanja, pravoslavne crkve i nevladinog sektora. 

Neki od učesnika su protojerej Dragomir Sando, profesor na Fakultetu bogoslovije u Beogradu, prof. dr Drago Vuković, profesor na Fakultetu u Istočnom Sarajevu, predstavnici opština, pokrovitelji i ostali”, dodaje Trifkovićeva.

Pokrovitelji ovog događaja su Grad Bijeljina, opština Ugljevik i opština Lopare.

“Opština Lopare podržava organizovanje ovog sajma. Cilj našeg učešća je podsticaj mladih da sklope brak i da zajedno idemo u novo vrijeme, jer svaki bračni par je bitan za svaku lokalnu zajednicu, što doprinosi i povećanju nataliteta, i zato na svaki način treba da doprinesemo njihovom zajedničkom životu”, rekao je Milenko Ristić, predsjednik SO Lopare.

“Opština Ugljevik je uvijek spremna da podrži mlade. Imamo niz projekata, a jedan od glavnih je - opština Ugljevik za svoju mladost. S obzirom na to da smo orjentisani da što više mladih sačuvamo u Ugljeviku, da opstanu tu i da rade, odlučili smo da podržimo ovu manifestaciju i mislimo da je to jedan od najljepših trenutaka u životu svakog mladog čovjeka, a i nama nešto starijima da se prisjetimo kako je to nekada bilo, a kako izgleda sada”, rekla je Cvjetana Dragonjić, zamjenik načelnika opštine Ugljevik.

Prijatelji bez čije podrške ne bi mogao da bude organizovan događaj je kompanija M:tel, kao društveno-odgovorna kompanija koja učestvuje u velikom broju društveno-korisnih aktivnosti ili akcija.

“Ovaj sajam vjenčanja osim toga što promoviše sve što je potrebno za vjenčanja, ima i drugu komponentu, a to je promocija pravih vrijednosti, osnivanje porodice, te smo naravno odlučili da budemo uz ovaj sajam. Osim što smo prijatelji ovog sajma, mi ćemo predstaviti i naše proizvode koji su namijenjeni za cijelu porodicu, a to je naš Open paket”, rekla je Milica Stojaković, PR kompanije M:tel.

Organizaciju su podržali i Regionalna privredna komora Bijeljina i Zdravstvena ustanova “Kuća zdravlja” iz Bijeljine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )