FOTO: Glas Srpske

Vašington - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj nije dobio američku vizu, tako da neće moći da učestvuje u radu jedne konferencije o Balkanu početkom februara, objavila je danas “Al Džazira Balkans” pozivajući se na izvore u Stejt departmentu.

Haradinaj je ranije dobio poziv za učešće u radu konferencije koja se održava 6. februara.

Međutim, neimenovani izvor iz Stejt departmenta je potvrdio da Haradinaj nije dobio ulaznu vizu zbog taksi koje je Priština uvela Srbiji i Bosni i Hercegovini.

“Al Džazira Balkans” navodi da je novinaru te medijske kuće i jedan od organizatora potvrdio da Haradinaj neće doći na pomenutu konferenciju.

Ranije danas je objavljeno da su Savjet za nacionalnu bezbjednost SAD i Stejt department usvojili dokument u osam tačaka u kojem se od vlade u Prištini zahtijeva da odmah ukine takse na proizvode iz Srbije ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sankcije.

Haradinaj je odgovorio da će Priština ukinuti takse nakon što dobije međunarodne garancije da će finalni sporazum sa Beogradom rezultirati uzajamnim priznanjem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )