FOTO: null

Priština - Vašington je, preko diplomatske misije u Prištini, zatražio od prištinske vlade da suspenduje odluku o nametnutim taksama kako bi otvorili put za postizanje finalnog sporazuma s Beogradom, piše Koha onlajn.

Navodi se da SAD ne vide nikakvu korist za Prištinu održavanjem nametnutih taksi za 100 odsto uvećanih na robu iz Srbije.

“Država koja namjerava da zaključiti konačni sporazum treba da suspenduje mjeru nametnutih taksi, poručeno je iz Ambasade SAD u Prištini”, navodi se u odgovoru američke ambasade dostavljenom Kohi.

Ukazuje se istovremeno na, kako se navodi, dva suštinska interesa u sljedećoj fazi, koja će morati da budu prioritet.

“Sjedinjene Države su od kosovskog rukovodstva više puta tražile da odmah ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kao što smo rekli, ne vidimo nikakvu korist od ovih mjera. Mi snažno ohrabrujemo obnavljanje usredsređivanja na suštinske ciljeve Kosova - evropsku budućnost i normalizaciju odnosa sa Srbijom”, stoji u odgovoru Ambasade SAD dostavljenom ovom prištinskom dnevniku.

SAD traže da Priština ukine takse na robu iz Srbije i BiH?

Ambasada, međutim, nije odgovorila na pitanje u vezi nenajavljenog sastanka predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija sa ambasadorom u Berlinu, Ričardom Grenelom, jednim od Trampovih najpouzdanijih ljudi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )