FOTO: pixabay

Putnici najveće evropske niskobudžetske aviokompanije Ryanair više neće moći besplatno ponijeti u avion 10 kilograma ručnog prtljage, u skladu s novom politikom uvedenom u četvrtak.

Prema novim pravilima, putnici koji žele unijeti bilo šta veće od "male ručne torbice" moraće dodatno platiti, osim ako ne spadaju u kategoriju putnika s prioritetnim ukrcavanjem.

Prioritetno ukrcavanje košta 6 eura, a ostali putnici, koji nisu izabrali tu opciju, moraće platiti 10 eura za dodatni komad ručne prtljage.

Nova politika izazvala je gnijev na društvenim medijima i neki od klijenata te aviokompanije napisali su da više nikada neće letjeti Ryanairom.

Ovaj niskobudžetni irski prevoznik imao je tešku godinu obilježenu štrajkovima širom Evrope. Prošli mjesec izvijestio je o padu profita za 7 posto u prvoj polovini finansijske godine, za šta je među ostalim okrivio štrajkove koji su nanijeli "veliku štetu".

Ryanair je takođe oštro kritikovan prošli mjesec zbog blijede reakcije na rasistički ispad jednog putnika usmjeren na ženu koja je sjedila kraj njega, nakon što je video snimak tog incidenta objavljena na društvenim mrežama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )