FOTO: InfoBijeljina

Susret u Ugljeviku protekao je u daleko boljem izdanju gostiju iz Sarajeva, što je bilo i za očekivati, jer Željezničar u ovom trenutku ima mnogo kvalitetniji i iskusniji sastav.

Tokom cijelog susreta gosti su dominirali, stekao se utisak u pojedinim momentima susreta da su igrali taman toliko koliko im je potrebno kako bi osvojili tri boda.

Da su gosti bili mnogo kvalitetniji to su svi vidjeli, ali su tome doprinijeli i domaćih fudbaleri, posebno oni iz defanzive. Štoperski tandem kao da nije postojao nakon ubacivanja lopte u kazneni prostor, samo su stajali nepomično, kao da će neko sa klupe Zvijezde da interveniše umjesto njih, a iskusni Sulejman Krpić zna da iskoristi takve poklone.

Nakon početnih pokušaja, najprije Osmanagića u 7. minutu, čiji udarac odlazi preko gola, te akcije Krpića i Zeca minut kasnije, kada je bio uspješniji golman Zvijezde, gosti iz Sarajeva postižu pogodak. Dobro je loptu u kazneni protor ubacio Antonio Pavić, odbrana domaćih stajala kao ukopana, a iskusnom Sulejmanu Krpiću nije bilo teško da sa desetak metara, glavom, loptu pošalje u gornji desni ugao gola Filipa Erića. Najljepši momenat na meču vidjeli smo u 39. minutu kada je Siniša Stevanović uputio projektil sa oko 30 metara, lopta se od prečke odbila do Krpića, koji je sam pred Erićem, ali golman domaćih je još jednom uspješniji.

Drugi svoj gol Krpić postiže u 52. minutu, na skoro indentičan način kao i prvi. Ovoga puta Stevanović je bio asistent a Krpić glavom pogađa pored nemoćnog Erića. Ponovo je indolentna bila odbrana domaćih, a oba puta najbliži lopti bio je štoper Zvijezde Ibrahim Škahić. Tračak nade za Zvijezdu bio je nakon što je Damjan Krajišnik iskoristio kazneni udarac, kada je Bogičević napravio prekršaj nad Huseinbašićem. 

Tačku na ovaj meč postavio je rezervista Filip Arežina prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca u finišu susreta.

Zvijezda je doživjela prvi poraz u šampionatu, izgubila od velikog tima, Željezničara, što je bilo i za očekivati. Ekipa koja se bori na međunarodnoj sceni pokazala je ko je u ovom trenutku kvalitetniji, a u igri Zvijezde ponovo je bilo dosta grešaka, nepreviznih dodavanja, previše individulanih pokušaja, te dosta loše igre u odbrani. U stručnom štabu neće imati mnogo vremena za analizu ovog susreta jer ih već u srijedu očekuje težak ispit u Mostaru, kada putuju na megdan aktuelnom šampionu Zrinjskom.

Zvijezda 09 – Željezničar 1:3 (1:2)

Ugljevik, stadion: FK Zvijezda, gledalaca: 1.000, sudija: Goran Paradžik (Ljubuški) 7,5, strijelci: 0:1 Krpić (20), 0:2 Krpić (52), 1:2 Krajišnik (64. penal), 1:3 Arežina (87), žuti kartoni: Krajišnik, Huseinbašić, Babić (Zvijezda), Stevanović, Krpić, Šabanadžović i Vranješ (Željezničar), 
Igrač susreta: Sulejman Krpić (Željezničar ) 7,5

Zvijezda: Erić 6,5, Krajišnik 6, Husić 6, Huseinbašić 5,5 (84. Zekanović), Tojčić 6, Asentić 6 (66. Govedarica), Filipović 5,5, Osmanagić 5,5 (57. Ćulum 5,5), Vojinović 5,5, Škahić 5,5, Babić 6. Trener: Milan Djuričić
Željezničar: kjosevski 6,5, Stevanović 7, Pavić 6,5, Čurjučić 6,5, Zec 6,5 (60. Jazvić), Krpić 7,5, Blagojević 7, Bogičević 6,5, Šabanadžović 7 (70- Vranješ), Veselinović 6,5, Rodin 6,5. Trener: Milomir Odović


D. Tešić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )