FOTO: null

Dom zdravlja Bijeljina danas je posjetilo rukovodstvo bolnice u moskovskom okrugu u kojoj će biti primijenjena dobra praksa upravljanja menadžmentom i kvalitetom ove zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Direktor bolnice u Rusiji Evgenij Knjazev izjavio je nakon obilaska Doma zdravlja da su se uvjerili u veoma visok nivo menadžmenta u organizaciji rada i kvaliteta i da iskustvo iz Bijeljine ostavlja veoma dubok utisak.

On je najavio da će u Rusiju pozvati kolege iz Srbije i rukovodstvo bijeljinskog Doma zdravlja da im pomognu u dostizanju novog nivoa kvaliteta.

Knjazev je rekao novinarima da su dosta čuli o uspjesima medicine u Republici Srpskoj i u Bijeljini i da su došli da vide kako da se postave i koji pravac rada da odaberu za svoju bolnicu.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Zlatko Maksimović predstavio je ruskoj delegaciji primjer sistematskog rada na unapređenju kvaliteta, principa liderstva rukovodstva i uključenja zaposlenih u sprovođenje promjena u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Maksimović je rekao da je tokom više posjeta Rusiji upoznao način rada njihovih zdravstvenih institucija i da će se rado odazvati pozivu da održi predavanje o kvalitetu zdravstvenih usluga i zdravstvenog menadžmenta u gradu Sergijev Posad.

Prema njegovim riječima, saradnja sa ruskim zdravstvenim ustanovama postoji već dugo i na ovaj način samo jača.

Maksimović je istakao da je Dom zdravlja u Bijeljini preuzeo prije sedam godina kada je poslovao sa gubitkom od dva miliona maraka, a danas je ova zdravstvena ustanova sa 400 zaposlenih u finansijskom plusu od preko tri miliona maraka.

„Ovo je primjer da se mogu ostvariti dobri rezultati, ukoliko se domaćinski radi, ne samo u Domu zdravlja, nego uopšte u gradu“, zaključio je Maksimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )