FOTO: pixabay

Pogledavši kod prozor, vidio je kako komšije obrađuju upravo zaklanu svinju. Smrad je prouzročilo skidanje dlaka plinskim brenerom, a ni ostali ''mirisi'' svinjokolja nisu ništa manje neugodni.

Ono što je u mnogim našim seoskim i prigradskim naseljima i dalje česta praksa, a neki bi rekli i tradicija, za pedantne i uredne Nijemce je pravi šok. 

Naime, radi se o klanju svinje u dvorištu! 

Upravo tom ritualu svjedočio je Ridiger Brikner (60) iz Kelna koji je ostao u totalnome bunilu... Kaže kako je za vrijeme toplog poslijepodneva ušao u svoju kuhinju i osjetio vrlo neugodan miris. 

Pogledavši kod prozor, vidio je kako komšije obrađuju upravo zaklanu svinju. Smrad je prouzročilo skidanje dlaka plinskim brenerom, a dakako ni ostali ''mirisi'' svinjokolja nisu ništa manje neugodni. 

Komšije su obrađivale svinju u dvorištu kuće s više stanara, ispred kontejnera za otpad. 

"Pomislio sam da ne vidim dobro. Započeli su obrađivati svinju otvorenim plamenom, a svuda se širio nevjerovatan smrad. Nakon toga su nekoliko sati obrađivali zaklanu svinju i spremali meso - direktno na asfaltu", ispričao je Brikner, prenosi Bild. 

Javnost je ostala začuđena činjenicom da nadležni ne mogu ništa poduzeti u ovakvim slučajevima. 

Bild otkriva da se radi o jednoj romskoj porodici ali na njihov upit, Romi se nisu htjeli oglasiti o svojoj ''akciji''. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )