FOTO: Srpska Info

U Fojnici je pazarni dan od davnina srijedom, i nakon što je Zelena pijaca ponovo otvorena i počela da radi u vrijeme pandemije, penzioner Safet Aletić 100-odstotni civilni invalid iz naselja Ostružnica u Fojnice je prekjuće na pijaci našao ceker crveni na putu u kojem su bili blokovi i 2.700 KM.

-Ja sam pošao na pijacu da vidim i da nešto i kupim. Mjesec je ramazana i dolazi nam bajram pa da nešto kupim. Idem i vidim crveni ceker na cesti zgužvan, uzem ga kad vidim imaju neki blokovi i novac. Kažem jednom trgovcu na tezgi Zelene pijace da sam našao ceker, blokove i novac kaže mi on sačekaj možda se neko javi ako ne idi u Policijsku stanicu i prijavi. Rekao sam jednoj poznanici Suadi da ako ko tražio ceker kaže da je kod mene. Isto sam rekao još dvjema ženama. Pošao sam u PS da predam kad zvoni mi telefon, pita jedan trgovac na tezgi pijace, gdje sam evo javio se vlasnik cekera, kažem gdje sam i sačekam, kaže Safe.

Dodaje da su došla dva čovjeka iz naselja Pločari.

– Ovaj što je vozio čovjeka koji je izgubio ceker pare i blokove i taj koji ga je vozio u Fojnicu.. Kad mi je rekao šta ima u cekeru, dao sam mu ceker, pare i blokove. Rekao sam mu da broji, bilo je 2.700 KM i tri bloka, Prisutni ljudi kažu daj čovjeku nešto na kafu, nisam uzeo niti bi uzeo jer je mjesec ramazana, Fuad koji je izgubio ceker, pare i blokove mi je rekao vidimo se poslije ramazana – kaže Safet.

Navodi das u ga tako roditelji odgojili.

– Takav sam i ja i moja porodica a svaka marka mi je važna, kupujem lijekove, tri diplome medicinske imam u kući, sinovi ne rade, žena dijabetičar a ja 100-odstotni civilni invalid. Krenuo sam od sebe, znam kako je kad se izgubi ovako kad sam bolestan čovjek. Ja to nebi uzeo kad nebi imao šta da ručam. Imam troje djece, troje unučadi i nema para za koje bi ja to uzeo sebi – kaže Safet Aletić, piše Avaz.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )