FOTO: null

Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Miroslav Poledica rekao je danas da se zbog zatvorene granice sa Hrvatskom robni tokovi već preusmeravaju ka Rumuniji i Bugarskoj.

On je u izjavi Tanjugu podsjetio da je na graničnom prelazu Batrovci izlaz iz Srbije blokiran od prije dva dana, a od nočas je blokiran i ulaz u Srbiju zbog pada carinskog sistema sa hrvatske strane.

„Sa naše strane je kolona kamiona od 12 kilometara, sa hrvatske strane, ulaz u Srbiju, kolona je pet kilometara. U kolonama su i domaći i strani prevoznici. Postoji direktna i indirektna šteta, jer svaki kamion i kada stoji pravi trošak“, rekao je on.

Poledica je ukazao da se šteta ispoljava i kroz manji obim naplate putarina, slabiju prodaju goriva, roba se kvari u kamionima...

"Štete su evidentne, ali je teško reći u kojoj meri. Sigurno je da sa naše strane danas stoji 500-600 kamiona koji su puni robe, neki idu na utovare. Vlada čini sve napore da na adekvatan način reši situaciju što pre“, istakao je Poledica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )