FOTO: null

Termoelektrana Ugljevik je u martu mjesecu proizvela 160,73 GWh (gigavat sati) električne energije što je za 5,26% iznad mjesečnog plana. Istovremeno je na rudniku (PK “Bogutovo Selo) proizvedeno 162.000 tona uglja što je za 24% iznad mjesečnog plana.

"Od početka godine zaključno sa 31. martom iz Rudnika i termoelektrane Ugljevik je u elektroenergetski sistem Republike Srpske isporučeno 502,66 GWh električne energije što je za 9,56% iznad plana za taj period.  Ova kompanija je dala u prva tri mjeseca 2018. godine  27 % ukupne proizvodnje električne energije u Elektroprivredi Republike Srpske", stoji u saopštenju RiTE Ugljevik.

Termoelektrana Ugljevik je, zbog čišćenja kotla i redovnih pregleda i podešavanja novoizgrađenog elektrofilterskog postrojenja u garantnom roku, ušla u planski  zastoj 30. marta u ponoć. Nakon obavljenih planiranih zahvata tokom ovog zastoja, termoelektrana Ugljevik je od danas ponovo u pogonu, a na elektroenergetsku mrežu je sinhronizovana u  12.00  časova.

Na deponiji termoelektrane Ugljevik je uskladištena zaliha uglja od 160.000 tona, što garantuje siguran rad i u narednom periodu.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )