FOTO: null

Petar Đokić i Branislava Milekić prisustvovali su godišnjoj skupštini akcionara RiTE Ugljevik, i obišli sve proizvodne pogone ovog preduzeća, čak i rudarske kopove...

Ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić i direktorka Elektroprivrede RS Branislava Milekić, zajedno sa direktorom Rudnika i termoelektrane Ugljevik Žikom Krunićem obišli su u petak sve kapacitete tog preduzeća, nakon čega su izrazili uvjerenje da će RiTE Ugljevik ostvariti pozitivno poslovanje na kraju 2015. godine.


Unapređenje

Ministar Đokić bio je vidno zadovoljan onim što je vidio u Ugljeviku, zbog čega je ubijeđen da će ugljevički privredni gigant u narednom periodu bilježiti sve bolje rezultate u radu.

– Proizvodnja je dobro organizovana i postoji visok nivo odgovornosti stručnog kadra. Tehnologija proizvodnje je unaprijeđena što nam daje nadu da će RiTE Ugljevik biti onakva kakvu je želimo – profitabilno preduzeće koje će i u budućnosti davati veliki doprinos ukupnom poslovanju Elektroprivrede RS. Na osnovu izloženih planova uvjerio sam se da RiTE Ugljevik može ostvariti pozitivan rezultat na kraju ove godine, ukoliko ne bude nepredviđenih havarija – rekao je Đokić.

Branislava Milekić takođe je izrazila zadovoljstvo viđenim, i navela da RiTE Ugljevik učestvuje sa oko 30 odsto u ukupnoj proizvodnji Elektroprivrede RS, što ih svrstava u red najznačajnijih privrednih kapaciteta Republike Srpske.

Direktor RiTE Ugljevik Žiko Krunić, naveo je da će to preduzeće u ovoj godini sigurno ostvariti pozitivan rezultat za razliku od 2014. godine koju su završili sa velikim problemima.


Ispunjenje plana

– Uz pomoć ruskih stručnjaka uspješno smo završili remont i vjerujem da ćemo imati veoma uspješnu godinu. Pored nesmetane proizvodnje, trudimo se da nastavimo pozitivan trend investicija koje treba da obezbjede profitabilan rad preduzeća u budućnosti. Uprkos činjenici da dosta sredstava odlazi na plate invalida rada koji ne mogu mnogo da doprinesu u procesu proizvodnje, a takvih je ukupno 292 radnika, trudićemo se da ne bude smanjenja broja zaposlenih. Dakle, sa svim svojim kapacitetima ćemo nastojati da, najprije ostvarimo planiranu proizvodnju električne energije, a vjerujem da ćemo ostvariti i bolji rezultat od toga – zaključuje Krunić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )