FOTO: Tanjug/arhiva

Snimanje nove TV serije "Drim tim" u režiji Dejana Zečevića, u produkciji Telekoma Srbije i "Zillion films" nedavno je završeno, a glavni glumac Lazar Ristovski za Tanjug ističe da nije siguran hoće li ponovo stati ispred kamere nakon ovog projekta.

Serija je djelimično rađena prema istinitoj priči, na osnovu biografije zvezdarskog Maradone, poznatog kao Inge, samo što je on imao manje djece u stvarnom životu, dok je za potrebe scenarija, pisac Miloš Radović začinio da glavni junak ima 11 sinova, ne bi li se tako oformio fudbalski tim, odakle i počinje zaplet nove humorističke serije.

Ono što odmah pada u oči jeste nevjerovatna brzina kojom je snimljeno 12 epizoda, za manje od tri mjeseca, što je za naše uslove prava rijetkost, u eri pandemije kovida- 19, kada se realizacije TV projekata obustavljaju.

Ipak, Ristovski i cijela ekipa su počeli snimanje poslije ukidanja vanrednog stanja, krajem maja, i završili do kraja avgusta sve planirane dane.

"Tako je, serija je snimljena veoma brzo, to govori samo o tome da smo bili dobro organizovani", potvrđuje Ristovski, producent i glumac na projektu, dodavši da je njegova "Zillion produkcija" još jednom dokazala da može i u kratkom periodu da snimi ovakvo djelo, za sasvim normalan budžet, a imali su veliku podršku glavnog producenta – kompaije Telekom Srbija.

Po njemu, mnogo znači kada u projekat uđe ovako značajan partner, jer su na vrijeme dobijali sve rate, uplate, da bi redovno isplaćivali ekipu, i nije bilo razloga da prave pauze u snimanju zbog toga.

"Imali smo veliku sreću i da se niko nije razboleo od korone, što je veoma važno, jer su sve produkcije prekidale svoj posao, a mi smo sa odličnom energijom i tim zanosom koji je vladao u ekipi, verom u ceo projekat, pobedili tu koronu, zaštitili naše ljude i eto stigli smo do kraja, kao pobednici", uzbuđeno priča glumac, naslovni junak i prethodne uspješne serije i filma "Kralj Petar Prvi".

Pomalo obazrivo Ristovski kaže da će sud publike tek biti donesen kada se krene u emitovanje, a on smatra da su napravili nešto izuzetno, gledajući od samog scenarija, preko načina igre i kako je reditelj vodio priču i iskreno se nada da će publika voljeti seriju.

U posljednjem periodu od dve godine nevjerovatna je hiper-produkcija igranih TV serija, što se nije desilo nikada u istoriji Srbije, jer se trenutno snima ili priprema skoro 40 naslova, a i Ristovski je ušao u tu priču sa spomenute dvije serije.

Koje su mane i prednosti ovolikog naleta igranog programa na malim ekranima, svakako je pitanje za sagovornika, uspješnog svestranog umjetnika, producenta, scenariste, reditelja, glumca i književnika.

"Sa jedne strane je to zaista odlično, i za producente i glumce, koji često nisu imali posla, skoro da nisu imali od čega da žive, a sada svi toliko rade da trče sa jednog na drugo snimanje, svi se razbijaju od posla, ali je gledalište već prezasićeno tim serijama", jasan je glumac, koji akcentuje da onda i sam kvalitet serija ne može da se ostvari, kao što bi trebalo.

"Glumci nemaju vremena da se spreme, niti da promene lični opis, da uđu u te neke nove likove, i ja sam gledam neke glumce pa se pitam koja je serija u pitanju, u istom kostimu igraju u tri serije paralelno, sve to ima svoje dobre i loše strane", analizira situaciju Ristovski, a naglašava da je svakako opet bolje da je sada hiper produkcija, nego da uopšte nema produkcije.

Protagonista filmova najvećih reditelja iz Srije - Emira Kusturice ("Podzemlje") i Gorana Paskaljevića, sa kojim je često radio ("Bure baruta", "San zimske noći", "Optimisti", "Medeni mesec"), u seriji "Drim tim" ponovo sarađuje i sa kolegom, rediteljem Milošem Radovićem, koji je ovdje u ulozi scenariste, a prethodni projekat "Dnevnik mašinovođe" kao film i mini seriju radili su 2016. godine.

Osim toga, Ristovski je bio glavna zvijezda i Radovićevih ostvarenja "Mali svijet" i "Povratak u raj", tako da su i oni na neki način – "drim tim", pravi tim snova.

Scenario prati fudbalskog fanatika i bivšeg fudbalera - Iliju Srdića Iku i neobičnog tima sa njegovih 11 sinova, koji će dostići neočekivano velike uspjehe, da se mnogo ne otkriva radnja nove TV priče.

Svaka epizoda priča je za sebe, a težište je na napredovanju Ikinog porodičnog kluba "Bulbuderac" na fudbalskoj mapi Srbije i regiona.

Na proslavi posljednje klape serije, Ristovski je istakao da je sada publika željna komedija poslije toliko serija krimi žanra gdje ima puno nasilja i droge.

Iskreno se glumac uželio komedije, ali opet, karijeru je gradio i upravo na filmovima krimi tematike "Do koske" Bobana Skerlića (1997), ali i špijunskog trilera "Balkanska pravila" Darka Bajića te iste godine.

Nedavno je bio i dio istorijskog spektakla, sada je u komediji, a da li bi se ikada vraćao kriminalističkom žanru kao nekada davno, pitanje je za junaka "Drim tima".

"Moja karijera je sigurno raznovrsnija od tih elemenata, ali svakako možemo postaviti stvari i na taj način", iskren je Ristovski, akter i ratne epske drame "Sveti Georgije ubiva aždahu" po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Srđana Dragojevića.

"To su neke stvari koje zavise od sticaja okolnosti, desi se scenario, ili režiser koji hoće taj žanr, ja izguram neki projekat, nisu to uvek neke svesne namere, jednostavno dođem u tu situaciju da je ova TV serija 'Drim tim' bila spremna, i onda smo uzeli da radimo."

Kako napominje, nema tu dugoročnih priprema, danas je sve to improvizacija, kako "padne" projekat, onda se ekipa uhvati za to i snimaju.

"Lično bih voleo sve žanrove da glumim, dok me još drži snaga, a moj sledeći posao, ako ga budem radio glumački, moraće da bude baš neki veliki izazov, jer ovako, mrzi me da dalje glumim", otkriva filmski Kralj Petar Prvi Karađorđević.

Snimanje nove sportske melodramske komične serije je realizovano u Zvezdarskoj šumi, gdje je smješten čitav set, scenografija ove TV avanture: mali teren, kućica gdje svi žive zajedno, oronula kafana sa baštom, a fudbalski klub se uglavnom izdržava od ove kafane, i tu je locirana čitava radnja serije.

Osim Ristovskog, igraju mnoga poznata imena: Jelisaveta Orašanin, Radovan Vujović, Voja Brajović, Danica Ristovski, Milutin Mima Karadžić, Marko Gvero, Svetozar Cvetković, Vanja Ejdus i mnogi drugi.

Ipak, Ristovski nije aktuelan jedino sa ovom serijom, već je tu i filmski projekat "Ime naroda" Darka Bajića, po scenariju Milovana Vitezovića i grupe saradnika, gdje je on samo iza kamere, kao producent.

Svečana premijera ove istorijsko-biografske drame biće na Festivalu Evropskog filma na Paliću 12. septembra, a film prati sudbinu nekada gradonačelnika Novog Sada - Svetozara Miletića, kojeg tumači Ljubomir Bandović.

U glumačkoj ekipi su još i Žarko Laušević, Katarina Žutić, Ana Franić, Andrija Kuzmanović.

Kako je došlo do ovog projekta i da li je bilo uloga za njega, ali nije imao vremena da odigra, pitamo producenta čija kuća "Zillion" stoji iza 20 projekata, filmova i serija.

"Film je bio iniciran od Pokrajinske vlade Vojvodine, radi se o Svetozaru Miletiću, velikom političaru, misliocu, borcu za srpska prava u tadašnjoj Austro-Ugarskoj", objašnjava Ristovski portret značajne ličnosti kao teme ovog filma.

"Tu jesam samo producent, jer nije bilo uloge za mene, samim tim nije bilo potrebe da igram onako na silu, ja se ne guram baš po svaku cenu", jasan je glumac, inače i reditelj dva filma po svom scenariju – "Belo odelo" i "Beli lavovi".

U posljednjem periodu glumac je zaista puno snimao, gotovo paralelno (2018/2019) su izašli filmovi "Pijavice" Dragana Marinkovića (sarađivali su davno i u naslovu "Bumerang"), italijanska melodrama "Čovek koji je kupio Mesec", drama "Između dana i noći", kao i hrvatska komedija "Koja je ovo država" Vinka Brešana.

Na sve to stigao je da snimi i veoma kompleksan istorijski film i seriju od 11 epizoda "Kralj Petar Prvi" u režiji sina Petra Ristovskog.

Tada je i najavio definitivno povlačenje iz glume, a onda je naišla i uloga u seriji o fudbalskom timu, koja ga je čekala još prije 10 - 15 godina kada se projekat najavljivao i pripremao.

Onda, šta dalje, poslije "Drim tima"?

"Tačno, posle 'Kralja Petra' sam stvarno mislio da neću više glumiti, jer me je taj projekat stvarno izmorio, ogroman poduhvat, bio sam i producent i glavni glumac, ali Miloš Radović je ovo pisao za mene, još toliko davno, i to nikako nije moglo da se odbije", iskren je Ristovski, da bi dodao ono što mu je na duši: "Teško da ću nešto od uloga novo prihvatiti u bliskoj budućnosti, za sada je tako".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )