FOTO: null

Mladi ljudi treba više da čitaju vrijednu literaturu koja će ih obogatiti i na tome se treba i može raditi, smatra banjalučki književnik Ranko Risojević.

Risojević je tokom druženja sa čitaocima u Banjaluci u okviru manifestacije "Noć knjige" rekao da su čitaoci, naročito vrijednih knjiga, uvijek bili manjina. 

On kaže da se i u Banjaluci se čita lagana literatura, knjige sa kioska i one koje mediji popularišu, takozvana trivijalna literatura koja se se uvijek čitala. "To, međutim, ne treba upoređivati sa literaturom koja je bitna", rekao je Risojević. 

Risojević, čiji je roman "Noć na Uni" pobijedio na prošlogodišnjem konkursu "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, kaže da ova knjiga već živi i da očekuje da će je publika dobro prihvatiti. 

"On postaje i postajaće značajan, to su koncentrični krugovi, kao kada bacite kamen, u sredini bućne, pa se oni šire. Tako je i kod pisaca koji su pisci određenog regiona - prvo tu počinju, pa se šire", poručio je Risojević. 

On očekuje da će "Noć na Uni" biti dobro prihvaćena i u mnogim domaćim bibliotekama s obzirom na to da u biblioteke dolaze i čitaoci, što određuje profil jednog grada. 

Roman "Noć na Uni" govori o gradovima i naseljima na Uni, Kostajnici, Dubici, Novom Gradu i Krupi, a bavi se ljudima koji su odrastali 50-ih godina, a našli se u posljednjem ratu i morali da se opredjeljuju i ratuju protiv dojučerašnjih drugova. 

Druženje sa književnikom Rankom Risojevićem održano je u knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Banjaluci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )