FOTO: EPA

Bek hrvatske fudbalske reprezentacije Domagoj Vida, koji je u večerašnjem susretu protiv Turske igrao prvo poluvrijeme, pozitivan je na korona virus, objavio je Hrvatski fudbalski savez.

Vida je bio kapiten u prijateljskoj utakmici koja je završena 3:3 u Istanbulu, a pred utakmicu nije znao da je zaražen, jer je pozitivan test stigao tokom meča.

Ljekarska služba hrvatske reprezentacije, navode iz Saveza, dobila je inicijalnu informaciju u pauzi između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat.

Neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobila je rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2, među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima.

Kako je u tom trenutku selektor Zlatko Dalić već odlučio da izmijeni Vidu, ljekari reprezentacije su izolovali Vidu prema svim epidemiološkim mjerama do potvrde rezultata testiranja.

– Nakon što su u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stručnog štaba bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu, koji su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na koronu – saopštio je Savez.

Vida će, shodno propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu, dok će ostali reprezentativci i članovi štaba, koji su bili negativni na testiranju, po planu otputovati u Stokholm na utakmicu sa Švedskom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )