FOTO: null

Zbog ograničenja vrijednosti imovine, vrijednosti sudskih sporova i akumuliranih obaveza, nezavisna revizija je ocijenila da Fabrika šećera Bijeljina, koja je prošlu godinu završila sa gubitkom od 6,4 miliona KM, nema osnovne elemente za nastavak poslovan

„Menadžment Fabrike šećera kod pripreme finansijskih izvještaja treba da procijeni sposobnost Društva za nastavkom poslovanja. Imajući u vidu moguće efekte oko ograničenja vrijednosti imovine, i vrijednost sudskih sporova, kao i kumulirane obaveze, može se pretpostaviti, da Društvo nema osnovne elemente za nastavak poslovanja“, navodi se u Revizorskom izvještaju za 2014. godinu.

„Po našem mišljenju, finansijski izvještaji, u dijelu koji se odnosi na efekte i korekcije na priznavanju imovine, neizvjesnosti i ograničenja u obimu ispunjenja obaveza od strane strateškog partnera ’’Agrocoop export import’’ DOO Banja Luka, ne prikazuju objektivno stanje..“, ističe se u izvještaju.

Pokradeni kablovi vrijednosti pola miliona KM

Revizor posebno ističe da je prošle godine iz Fabrike šećera, u tri navrata, ukradeno elektro-kablova u u vrijednosti 477.674 KM. Krađe su prijavljene Centru javne bezbjednosti Bijeljina, koji još uvijek traga za počiniocima.

Košutiću 10 hiljada KM

Na troškove plata i zarada za 69 radnika Fabrika je prošle godine evidentirala troškove od 1.250.398 KM.

Obzirom da su žiro računi blokirani od aprila 2011. godine, radnici su dobijali samo pomoć preko sindikata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )