FOTO: null

Bijeljinski hipodrom i dalje čeka renoviranje po ugledu na šabački i beogradski hipodrom, što je višedecenijska želja semberskih ljubitelja konjičkih trka. Gradska uprava ustupila je taj prostor na korišćenje Konjičkom klubu Semberija na 20 godina. Od tad

Prije pet godina na jednoj od posljednjih trka tadašnji predsjednik konjičkog kluba Stevan Mesarević imao je velike planove, ali se, u međuvremenu, povukao iz kluba i od planiranog ništa nije ostvareno.

Božo Marković i Muniz Husić pripremaju svoje konje za trke, i to uglavnom na hipodromima u Srbiji gdje su uslovi mnogo bolji.

Na bijeljinskom hipodromu, za razliku od prijeratnog perioda, samo jedna trka godišnje.

Marković kaže da bi volio da se vrati nekadašnji ambijent i rekreaciono jahanje. "Omladina dolazi, inetersuje se. Regulacionim planom bilo je predviđeno da se nabave poniji, da se zaposli čovjek koji bi učio omladinu jahanju", kaže Marković.

"Želimo izgradnju hipodroma, da bude četiri - pet trka godišnje. Nažalost nema sloge kod nas ovdje. Održavaju koridu, navlačenje balvana, niko nije rekao evo hiljadu maraka za gradnju hipodroma...", dodaje Husić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kaže da je hipodrom dat na korišćenje Konjičkom klubu na period od 20 godina, ali da ugovor s njihove strane nije potpisan, jer su tražili na duži period i u vlasništvo zemljište od 300 dunuma.

Bez obzira na to u narednoj godini, kaže Mićić, svi detalji biće regulisati oko izgradnje novih sadržaja na prostoru hipodroma.

Semberija je decenijama imala tradiciju u konjičkom sportu. Održavalo se i po pet trka godišnje. Danas je ovdje na desetine ljudi koji drže konje, ali ovaj prostor nikako da dobije sadržaje koji imaju hipodromi u Bogatiću, Šapcu ili Beogradu.

Ovdje su češće borbe bikova i navlačenje balvana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )