FOTO: InfoBijeljina

Minulu nedjelju na Srpska Open u Banjaluci pamtićemo po pobjedniku Dušanu Lajović, dolasku najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića, sjajnoj organizaciji, još boljim mečevima, fantastičnoj publici, užurbanim novinarima, vrijednim volonterima i sjajnim domaćinima iz Republike Srpske.

Oboreni su svi rekordi, iako su mnogi kako je i sam rekao direktor turnira Đorđe Đoković bili skeptični kako će organizaciono proći Srpska Open. I ocjene su zasluženo najbolje.
 
Statistika govori u prilog tome. Na finalnom meču bilo je preko 7.000 gledalaca, slika iz Banjaluke “trasirana” je od Argentine, Australije, Amerike do Kine, Južne Koreje, Omana, Jordana, Katara, Austrije, Nemačke, Italije, Švedske i mnogih drugih zemalja širom sveta.
 
A u čemu je zapravo publika uživala:
 
– najduži meč na turniru odigrali su Laslo Đere i Borna Ćorić, a trajao je ukupno 196 minuta.
 
– najviše as udaraca imao je Popirin, koji je u dva meča odservirao 19 neodbranjivih udaraca, dok je Rubljov skupio 14 na četiri meča, dok je Lajović imao jedan manje.
 
– najviše sačuvanih brejk lopti imao Grikspor, sedam od sedam na samo jednom meču.
 
– najkraći meč odigrali su Albot i Koria, a duel je trajao samo jedan čas.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )