FOTO: null

Bezbjednost saobraćaja u BiH već godinama je tema brojnih polemika, najviše u trenucima kada se dese teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama po vozače ili pješake.

Pooštravanje propisa, odnosno povećanje novčanih kazni, nije uticalo na pojedine vozače koji svakako imaju visoke akumulirane iznose neplaćenih kazni. Kako je potvrđeno apsolutni rekorder je vozač iz Sarajeva, čiji su inicijali P.M. Ovaj vozač je završno sa 2017. godinom imao imao novčani dug neplaćenih kazni u iznosu od 26.078 KM.

Iz MUP Kantona Sarajevo ističu da je od ovog nesavjesnog vozača još početkom prošle godine privremeno oduzeto putničko motorno vozilo marke “sitroen C4”.

- Na području Katona Sarajevo, od višestrukih počinilaca prekršaja iz oblasti ZOOBS na putevima u Bosni i Hercegovini, policijski službenici su privremeno oduzeli 67 motornih vozila. Izvršenim provjerama utvrđeno je da su vozači višestruki povratnici u vršenju prekršaja, te ukupni dug u Registru novčanih kazni iznosi oko 369.000 KM - naveli su za Fokus.ba iz MUP Kantona Sarajevo.

Dodali su da je na osnovu rješenja suda u Sarajevo, a po sticanju uslova, šest motornih vozila vraćeno vlasnicima.

Iako policijski službenici zbog nepoštivanja propisa mogu privremeno oduzeti vozačku dozvolu, dodatni problem predstavlja činjenica da pojedinci nastavljaju voziti i pored ove mjere, rizikujući još veće kazne.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )