FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dao je na upotrebu rekonstruisanu sportsku salu u Račanskoj ulici, a za promjenu parketa i novu krovnu konstrukciju Grad Bijeljina izdvojio je 400.000 KM.

- Prije pet mjeseci završena je nova krovna konstrukcija jer je krov prokišnjavao, a sada je postavljen i nov parket. Ovaj projekat mnogo će značiti đacima srednjih škola koji koriste salu, ali i sportskim klubovima koji ovdje održavaju treninge. Važno je istaći da ova sala pruža mogućnost i za igranje profesionalnih utakmica i zato je njena rekonstrukcija bila važna – naglasio je gradonačelnik Mićić.

On je istakao da je Grad Bijeljina u okviru programa energetske efikasnosti aplicirao kod nadležnog ministarstva za dobijanje sredstava koja će omogućiti promjenu prozora i postavljanje nove fasade na navedenoj sportskoj sali.  

- Nadamo se da će projekat biti odobren, a jedan od ciljeva je da umjesto čvrstog goriva uvedemo gas, što će doprinijeti efikasnijem grijanju i ekološki prihvatljivijem. Osim toga, Grad Bijeljina će istrajati u ideji da narednih godina bude izgrađena velika sportska dvorana koja će moći da primi između dvije i tri hiljade gledalaca – dodao je Mićić.

Nakon predaje na upotrebu rekonstruisane sale, u ovom sportskom objektu počeo je dvodnevni turnir „Basket for kids liga“ u organizaciji Košarkaškog kluba „Radnik Elvako“. Turnir je okupio više od 150 mališana uzrasta od pet do 12 godina, a sve utakmice biće emitovane uživo na „Sport Klub“ televizijskom kanalu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )